جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
ارکان درمان(خواب، کار، تغذیه)

آموزش‌ها به ما کمک می‌کند تا سبک زندگی خود را تغییر دهیم و یاد بگیریم چه غذاهایی باید مصرف کنیم. چون درمانگر اصلی خود ما هستیم. به جای اینکه تمرکزمان روی این باشد که چه موقع میزان دارو کم یا زیاد ‌شود باید رعایت کنیم که چه غذایی بخوریم و چه غذایی نخوریم تا بدنمان دچار مشکل نشود،

موضوع کارگاه آموزشی : ارکان درمان(خواب، کار، تغذیه)

استاد: مسافر سفر دوم هادی

تاریخ: چهارشنبه۱۴۰۴/۴/۲۵

ابتدا تولد ۱۴ سالگی مسافر رضا و همسفر تقیان را خدمت این عزیزان و کل خانواده سروج تبریک عرض می‌کنم.

ارکان به معنی پایه، اساس و ستون می‌باشد. درمان نیز به معنای تغییر است؛ یعنی آن شخصی که قبلاً بوده ایم دیگر نباشیم. درمان شامل تغییر شناخت افکار، به دست آوردن تعادل و بازسازی جسم است.

ارکان درمان سه رکن اصلی دارد:- خواب – کار- تغذیه؛  رعایت این سه عنصر روی کیفیت زندگی و روند سلامت عمومی مصرف کننده و خانواده مصرف کننده تأثیر مستقیم دارند.

امروز می‌خواهیم به صورت جداگانه بررسی کنیم که یک مصرف کننده یا خانواده مصرف کننده چگونه زندگی می‌کرده؟ سبک زندگی، الگوهای خواب، کار، تغذیه‌ اش چگونه بوده؟ و چگونه با استفاده از آموزش‌ها می‌توانیم به سمت درمان و تعادل حرکت کنیم؟

تغذیه:

با انتخاب صحیح مواد غذایی، جذب بهتر در بدن صورت می‌گیرد و مواد زائد به درستی دفع می‌شوند. یکی از دلایل اصلی مشکلات گوارشی و عدم جذب غذا مصرف غذاهای نامناسب با طبع بدن است. شناخت طبع بدن و انتخاب غذاهای مناسب، نقش کلیدی در مسیر درمان و حفظ سلامت دارد.

در جلسات به مسافران آموزش می‌دهند که دارو را با معده خالی مصرف نکنند. ساختار داروی شربت اپیوم دارای طبع سرد می‌باشد. یک ساعت قبل از مصرف دارو حتماً باید چیزی خورده شود و با معده خالی شربت خورده نشود.

دارو تلخ است و شاید این تلخی باعث آزار مسافران در حال سفر باشد ولی آموزش‌های تفکر سروج می‌گوید: دنبال خوشمزگی غذا نباشیم بلکه به دنبال خوش معدگی غذا باشیم و بدانیم چه غذایی نیازهای جسمی‌مان را برآورده می‌کند. وقتی ندانیم چه غذایی متناسب با طبعی که داریم مصرف کنیم، باعث اسیدی شدن بدن می شود. یک نمونه رایج خوردن قهوه، صبح ناشتا است که مانند ریختن اسید در معده خالی است و می‌تواند برای بدن مضر باشد.

صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است. کسانی که میل به صبحانه ندارند، با خوردن یک لقمه شروع کنند، این یک لقمه، یک لقمه، به مرور زمان با ایجاد نظم به ما کمک می‌کند عادت صبحانه خوردن را در خود نهادینه کنیم.

در مورد آب خوردن نکته مهمی که باید رعایت کنیم این است که آب را جرعه، جرعه بنوشیم نه یکباره، زیرا نوشیدن آب به صورت ناگهانی می‌تواند سیستم گوارش و معده را تضعیف کند.

برای موفقیت در مسیر درمان مهم است هر غذایی را همراه با مصلح مناسب آن مصرف کنیم، مثلاً؛ اگر غذایی طبع سرد دارد بعد از آن چند عدد خرما بخوریم، یا برنج را با زیره، تخم مرغ را با دارچین و… رعایت این نکات ساده تأثیر زیادی در روند درمان و سلامت ما دارند.

خداوند در کلام الله سوره عبس آیه ۲۴ صراحتاً می‌فرماید: «فلینظر الانسان الی طعامه»؛ انسان باید به غذایش نگاه کند. این جمله به ما می‌فهماند جذب غذای سالم مهمترین مسئله است و نکته دیگر اهمیت پولی است که از چه راهی به دست می‌آوریم و با آن غذا تهیه می‌کنیم.

آموزش‌ها به ما کمک می‌کند تا سبک زندگی خود را تغییر دهیم و یاد بگیریم چه غذاهایی باید مصرف کنیم. چون درمانگر اصلی خود ما هستیم. به جای اینکه تمرکزمان روی این باشد که چه موقع میزان دارو کم یا زیاد ‌شود باید رعایت کنیم که چه غذایی بخوریم و چه غذایی نخوریم تا بدنمان دچار مشکل نشود، چون اکثراً مشکلاتی که مسافران در مسیر سفر دارند ناشی از رعایت نکردن اصول تغذیه سالم است ولی چون افراد به این قضیه آگاه نیستند، به دنبال زیاد شدن یا کم شدن دارو هستند و دارو وعوامل دیگر را مقصر می دانند.

کار:

هدف یک مصرف کننده از کارکردن، فقط تهیه و مصرف مواد بوده، ولی اکنون که در مسیر درمان قرار دارد باید بداند چگونه کار کند. این مسئله برای خانواده مصرف کننده نیز اهمیت دارد. خانواده‌هایی که در خانه خدمت می‌کنند و زحمتشان حتی از کار بیرون هم بیشتر است، باید برای فعالیت‌های روزمره مانند؛ شستن ظرف‌ها یا خیاطی کردن و هر کاری زمان مشخص کنند و از کار کردن در ساعات نامناسب مانند نیمه شب خودداری کند.

تجربه نشان داده عزیزانی در سفر درمانی پس از آبی زیر پوست آمدن و نشانه هایی از بهبودی، می‌خواهند با کار زیاد جبران خسارت کنند، یا برای درآمد بالا کارهای بیرون از شهر انتخاب کنند، اگرچه ممکن است درآمد خوبی داشته باشند، اما معمولاً برکت چندانی ندارد و باعث می‌شود از مسیر درمان دور شوند. کار بخشی از زندگی است نه تمام آن، مهم این است پولمان برکت داشته باشد، مبلغ آن خیلی مهم نیست.

اگر در مسیر درمان صادقانه قدم برداریم خداوند ما را یاری می‌کند و به زندگیمان برکت خواهد داد.

نوع کاری که انتخاب می‌کنیم نیز باید متناسب با توانایی‌هایمان باشد کار بیش از حد در طول دوره درمان باعث می‌شود دارو به جای ترمیم به عنوان غذا در بدنمان مصرف شود و بدن تحلیل رود در نتیجه با وجود شرکت در جلسات و مصرف دارو درمان حاصل نمی‌شود.

خواب:

در مسیر درمان خواب شب اهمیت ویژه‌ای دارد. ترمیم و بازسازی بدن در طول خواب اتفاق می‌افتد. بهترین زمان برای خواب ساعت ۹ یا ۱۰ شب است تا در ساعت ۱۲ شب در خواب عمیق باشیم و بدن فرصت کافی برای ترمیم داشته باشد.

خواب ناکافی یا بدخوابی( خواب کمتر از7 تا ۸ ساعت در شبانه روز) باعث عدم تمرکز، اختلال در یادگیری و تغییرات ناخوشایند در خلق و خو می‌شود.

برای داشتن خوابی آرام و با کیفیت بهتر است قبل از خواب گوشی و وسایل الکترونیکی را کنار بگذاریم، فرکانس و امواج این دستگاه‌ها تا یک ساعت قبل از خواب می‌تواند کیفیت خواب ما را تحت تأثیر قرار دهند.

عزیزانی که در طول سفر درمانی شیفت شب کار می‌کنند و یا کسانی که بلافاصله بعد از خوردن دارو می خوابند، نمی‌توانند صبح به راحتی بیدار شوند زیرا شب به موقع نخوابیده‌اند.

خوابیدن بلافاصله بعد از ناهار باعث فاسد شدن غذا در معده و احساس سنگینی و پرخاشگری در هنگام بیداری می‌شود و حال عمومی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بنابراین به خواب شبانه خود اهمیت بدهیم زیرا خواب کافی و با کیفیت برای سلامت جسمی و روانی ما ضروری است و نقش مهمی در رسیدن به درمان ایفا می‌کند.

در مسیر درمان رعایت هر سه رکن (خواب، کار، تغذیه) مهم است و غفلت از هر یک بر دیگری اثر منفی می‌گذارد و در ادامه با رعایت کامل آن جهش ترمیمی در درون خود ایجاد می‌کنیم و به سوی درمان و سلامت خود گام برمی‌داریم.

انسان‌های باهوش از همه چیز و همه کس درس می‌گیرند و به دانایی می‌رسند. انسان‌های معمولی تنها از تجربیات خودشان استفاده می‌کنند و انسان‌های نادان گمان می‌کنند همه چیز را بلدند. امیدوارم همگی جزء دسته اول باشیم کسانی که هوشمندانه آموزش‌ها را دریافت می‌کنند، دانایی کسب می‌کنند و به آن عمل می‌کنند چرا که دانستن به تنهایی کافی نیست عمل کردن است که ارزش دارد.


دوستانی که در این زمینه مشارکت کردند:

مسافران: حسین ر- مهران- احمد- جعفر- حمید- محسن- علی- مجید ۲

همسفران: باقری ۲- ابراهیمی- رضایی

مسئول کارگاه: مسافر سفر دوم حسین
مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم میثم
4.5 4 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

11 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مسافر حمید لژیون نهایی
مسافر حمید لژیون نهایی
2 روز قبل

با سلام و خداقوت به همه خدمتگزاران صدیق جمعیت سروج و با تشکر فراوان از تیم پرتلاش سایت و کمیته محترم آموزش. از استاد بسیار سپاسگزارم که دستور جلسه را به خوبی باز کردند و متوجه شدم تا زمانیکه ارکان درمان که خواب. کار و تغذیه را رعایت نمیکردم سفر درمانی خوبی نداشتم و با آموزش هایی که در لژیون آماده سازی و سپس در لژیون نهایی در خصوص این سه رکن گرفتم و تا حدودی رعایت کردم توانستم تا اینجا در مسیر درمان قرار بگیرم و امیدوارم بتوانم آموزش ها را به خوبی گوش بدهم و عاشقانه و مسئولانه آنها را کاربردی کنم. سپاسگزارم

مسافر حسین رحیمی هلق
مسافر حسین رحیمی هلق
2 روز قبل

سلام و خدا قوت به اعضا سروج و تشکر از کمیته آموزش . سروج راه درست زندگی کردن را آموزش میدهد . مواردی را آموزش میگیرم که فکر میکردم خیلی مهم نیست و پیش پا افتاده هست ولی همین موارد در زندگی با آرامش نقش به سزایی دارد . غذا ، خواب و کار و حتی در این جلسه روش سالم اب خوردن را آموزش گرفتم

همسفر باقری ۲
همسفر باقری ۲
2 روز قبل

باسلام ودرود وتشکر فراوان از استاد عزیز که موضوع را به خوبی مورد بررسی قرار دادند وهمچنین تیم آموزش وتیم سایت

همسفر عدنانی
همسفر عدنانی
1 روز قبل

با سلام وتشکر از استاد گرامی وخدمتگزاران سروج ،از انجایی که سلولهای بدن هوشمند هستند با رعایت ریز به ریز این سه عنصر خواب وتغذیه وکار ،تغییرات را در جسم وروان وعدم تمرکز وهوشیاری خود لمس کردم با تشکر از تفکر سروج 🌹

مسافر علی لژیون نهایی
مسافر علی لژیون نهایی
1 روز قبل

با سلام وعرض ادب
باتشکر از کمیته محترم آموزش وتمام زحمتکشان تفکر سروج.

تا قبل از ورودم به مسیر درمان وحتی تا مدتی بعد از ورود به مسیر درمان هیچ نظمی در خواب ،کار وتغذیه من نبود . به کمک آموزش ها به این درک رسیدم که برای ترمیم بدن ورسیدن به درمان باید تغیر کنم واین باعث شد که محل کارم را تغیر دهم ،جایی بروم که ساعت کاری منظم داشته باشد. باتغیر محل کار توانستم به یک نظم نسبی در خواب ،کار وتغذیه خودم برسم وامید دارم که با کمک آموزش ها وتلاش بیشتر به تعادل کامل برسم.

مسافر مهران لژیون نهایی
مسافر مهران لژیون نهایی
1 روز قبل

درودو سپاس از استاد وتفکر سروج که باعث آشنایی من با اصول زندگی سالم میشوند. به نظرم خواب، کار تغذیه سه عامل مهم دردرمان ودرزندگی من هستند که من باید با آموزش‌های لازم سعی کنم هرسه رابه تعادل برسانم تا به آرامش‌ برسم🙏

مسافر شهاب لژیون آماده سازی
مسافر شهاب لژیون آماده سازی
1 روز قبل

با عرض سلام و خسته نباشید
من در این جلسه آموختم که ارکان درمان تاثیر زیادی در درمان دارد که از سه بخش خواب کار تغذيه تشکیل شده و هر سه با هم ارتباط مستقیمی دارد
ممنون

مسافر احسان از لژیون آماده سازی
مسافر احسان از لژیون آماده سازی
1 روز قبل

با سلام و تشکر از استاد گرامی و کمیته محترم آموزش آموختم ارکان درمان چقدر تاثیر مستقیم در درمان دارد و درمان صرفا کم و زیاد شدن دارو نیست و این جمله کلیدی استاد که
اگر در مسیر درمان صادقانه قدم برداریم خداوند ما را یاری می‌کند و به زندگیمان برکت خواهد داد.

علیرضا ۲
علیرضا ۲
1 روز قبل

دریافتم که؛
ارکان درمان،شاه کلید زندگی سالم و سلامتی است.
هر سه ضلع آن اگر متعادل رشد کند، آرامش و تعادلی ماندگار در تمامی سطوح نصیبم خواهدشد.
تشکر و قدردانی فراوان از استاد و تیم پرتلاش و قدرتمند سایت سروج.

محمدی
محمدی
1 روز قبل

سلام وخداقوت به تمام خدمتگذاران جمعیت سروج
باتشکر از استاد عزیز که بسیار عالی موضوع را باز کردند
باتشکر از تیم سایت

مسافر علی ارشادی
مسافر علی ارشادی
1 روز قبل

درود و خسته نباشید به استاد که بخوبی موضوع رو برسی کردند🖐
خسته نباشید به کمیته محترم آموزش🙏🏼🌹🌺
تشکر از زحمات تیم پرتلاش سایت🙏🏼🙏🏼🌹🌹🌼🌼