جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
مثلث ارتباط

همانطور که روابط منفی دیگران بر افکار و ذهن ما تأثیر می‌گذارد روابط مثبت ما نیز می‌تواند بر روابط دیگران تأثیرگذار باشد. با وارد کردن آرامش، قضاوت نکردن، گوش دادن بدون قطع کردن صحبت‌ها، حمایت بی منت و بی‌طرف، رعایت حرمت‌ها و حفظ احترام متقابل می‌توانیم بر روابط دیگران تأثیر بگذاریم.

موضوع کارگاه آموزشی: مثلث ارتباط

استاد: جناب آقای کرمی

تاریخ: چهارشنبه۱۴۰۴/۴/۱۸

امروز مثلث ارتباط را بر اساس سه سطح اساسی مورد بررسی قرار می‌دهیم؛

۱- ارتباط من با خودم ۲- ارتباط من با دیگران ۳- ارتباط دیگران با دیگران

۱- ارتباط من با خودم:

ارتباط با خود اولین و اساسی‌ترین ضلع مثلث ارتباط است در این ارتباط ما تنها با خودمان در ارتباط هستیم. در طول روز بارها با خودمان صحبت می‌کنیم، ارتباط درونی برقرار می‌کنیم و افکارمان را مرور می‌کنیم حتی پیش از یک تماس تلفنی ساده، این مکالمات درونی بخش جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما است.

اهمیت این ارتباط درونی از آنجا ناشی می‌شود که چگونه خودمان را می‌پذیریم و باور داریم. تکرار مداوم افکار منفی و خود سرزنشی مانند داشتن بذری در ذهنمان است که با هر بار تکرار آبیاری می‌شود و در نهایت در ما نهادینه میشود.

این گفتگوهای درونی منفی به تدریج ما را تضعیف کرده و توانایی‌هایمان را کمرنگ می‌سازد، اما اگر همین روند را با افکار مثبت و سازنده جایگزین کنیم آن بذر رشد کرده و به شکوفایی می‌رسد.  پذیرش خود با تمام نقاط ضعف و قوت پایه‌های یک ارتباط سالم با خود می‌باشد. چون هیچ انسانی کامل نیست کامل بودن تنها مخصوص خداوند متعال است؛ انسان‌ها طبیعتاً دارای نقص و کمبودهایی هستند، اما در کنار آنها نقاط قوت بسیاری نیز دارند.

هر انسانی به عنوان اشرف مخلوقات دارای توانایی‌ها و استعدادهای منحصر به فردی است. مقایسه خود با دیگران و قرار دادن آنها در جایگاهی بالاتر یا پایین‌تر کاری بیهوده است. این مقایسه‌ها منجر به سرزنش مداوم خود و القای احساس کمبود و ناتوانی می‌شود. انسان‌ها نسبت به هم برتریت ندارند، بلکه با یکدیگر متفاوتند، این تفاوت‌ها در نقاط قوت و ضعفشان مشخص می‌شود. بنابراین به جای سرزنش و مقایسه باید به توانایی‌های خود ایمان داشته و برای شکوفایی آنها تلاش کنیم.

وقتی از خودمان دلگیر و ناامید باشیم تمام انرژی مان تحلیل می‌رود و اهدافمان را رها می‌کنیم. این آسیب‌ها در روابط اجتماعی و به ویژه در سفر درمانی خود را نشان می‌دهند. بنابراین در درجه اول باید رابطه‌مان را با خودمان بهبود ببخشیم و خودپذیری بدون قید و شرط داشته باشیم، به خودمان احترام بگذاریم با خودمان مهربان باشیم و خودمان را قبول داشته باشیم در آن صورت آرامش ذهنی داریم و می‌توانیم بهتر تصمیم بگیریم.

با توجه به جمله کلیدی: من همانطور که هستم برای خودم قابل احترامم وقتی به خودمان احترام می‌گذاریم و خودمان را باور داریم دیگران نیز به ما اعتماد می‌کنند و احترام می‌گذارند.

۲- ارتباط من با دیگران

انسان موجودی اجتماعی است در اجتماع رشد و تعالی می‌یابد، این اجتماع ابتدا در خانواده شکل می‌گیرد سپس در محیط کار و سایر جوامع گسترش می‌یابد.

امکان دارد در این دنیای پر از آدم‌ها احساس تنهایی کنیم، این تنهایی اغلب به این دلیل است که مهارت برقراری ارتباط مؤثر با دیگران را نیاموخته‌ایم. افراد گوشه‌گیر و خجالتی از این دسته می‌باشند. این افراد رشد اجتماعی، فکری و فرهنگی کامل را از دست می‌دهند.

ارتباط با دیگران زمانی مفید و سازنده است که ابتدا با خودمان در صلح باشیم. پذیرش خود، کلید پذیرفته شدن در جمع است.

یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها در ارتباطات خوب شنیدن است؛ بسیاری از افراد تصور می‌کنند برای نشان دادن اجتماعی بودن باید زیاد صحبت کنند، در حالی که این اشتباه است باید ظرفیت و تمایل به شنیدن داشته باشیم، نه اینکه بدون فکر و نسنجیده بحثی را آغاز کنیم که ممکن است برای آن جمع نامناسب باشد.

بهترین ارتباطات با احترام متقابل آغاز می‌شود، اگر به دیگران احترام بگذاریم احترام خواهیم دید، اگر صحبت کسی را قطع کنیم باید انتظار داشته باشیم که صحبت ما نیز قطع شود و حتی ممکن است تنش ایجاد شود.

ارتباط واقعی زمانی شکل می‌گیرد که بدون ترس از قضاوت دیگران خود واقعی‌مان را نشان دهیم. متأسفانه بسیاری از ما نقش بازی می‌کنیم و رفتارمان در جمع ۱۸۰ درجه با رفتارمان در خلوت تفاوت دارد، این دوگانگی و چندگانگی شخصیت ما را زیر سوال می‌برد.

مسافرانی که سفر درمانی خود را آغاز می‌کنند به آنها گفته می‌شود مقدار و نوع مصرف خود را صادقانه بیان کنند، برخی از تازه واردین از قضاوت می‌ترسند، برخی دیگر اغراق می‌کنند و بیش از آنچه هستند خود را نشان می‌دهند. خود واقعی ما زمانی نمایان می‌شود که بدون ترس از قضاوت خودمان را در جمع معرفی کنیم.

رهایی از تأیید طلبی لازمه سفر درمانی است؛ در سفر درمانی باید خود واقعیمان را بپذیریم و ارائه دهیم. نقش بازی کردن برای جلب توجه دیگران آسیب زاست. به عنوان مثال؛ برخی افراد در جمع‌ها برای اینکه مورد تأیید قرار بگیرند و خودی نشان دهند حتی به مصرف مواد مخدر روی می‌آورند در حالی که شاید حتی سیگار هم نمی‌کشیدند.

در ارتباط با دیگران باید بسیار مراقب باشیم و جوانب مختلف را در نظر بگیریم. لزوماً نباید با همه کس ارتباط برقرار کنیم زیرا ممکن است آسیب این روابط بیشتر از منفعت آن باشد. وقتی با دیگران روابط صالح و صادقانه برقرار می‌کنیم در واقع ابزار رشد و تعالی خود را در اجتماع در دست می‌گیریم.

۳- ارتباط دیگران با دیگران

با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی است، ارتباطات دیگران با یکدیگر بدون شک بر ما نیز تأثیر می‌گذارد و نمی‌توانیم نسبت به مسائل پیرامون خود بی‌تفاوت باشیم. به عنوان مثال اگر محیط کار متشنج باشد این موضوع به ما نیز آسیب می‌رساند.

حال چگونه می‌توانیم در روابط دیگران تأثیرگذار باشیم؟

همانطور که روابط منفی دیگران بر افکار و ذهن ما تأثیر می‌گذارد روابط مثبت ما نیز می‌تواند بر روابط دیگران تأثیرگذار باشد. با وارد کردن آرامش، قضاوت نکردن، گوش دادن بدون قطع کردن صحبت‌ها، حمایت بی منت و بی‌طرف، رعایت حرمت‌ها و حفظ احترام متقابل می‌توانیم بر روابط دیگران تأثیر بگذاریم.

همچنین در ارتباط میان دیگران با دیگران هر چقدر روابط میان افراد بهتر باشد زندگی برای همه بهتر و آسان‌تر خواهد شد. بنابراین این موارد به هم مرتبط هستند.

قانون طلایی می‌گوید:

با بقیه باید گونه‌ای رفتار کنیم که دوست داریم با ما همانطور رفتار شود، یا به عبارت دیگر همانطوری که با خودمان رفتار می‌کنیم با دیگران نیز باید رفتار کنیم.

هر فردی مسئول روشن نگه داشتن شمع وجود خویش است و نمی‌تواند مسئول روشن کردن یا تغییر دیگران باشد. تا زمانی که یک مصرف کننده تصمیم نگیرد و خودش نخواهد مسئولیت درمان خود را بپذیرد هیچکس نمی‌تواند به او کمکی بکند.

ما تنها با تغییر رفتار خود می‌توانیم بر دیگران تأثیر بگذاریم و آنها را به سمت تغییر سوق دهیم. تغییر فرایندی تدریجی است و به یکباره رخ نمی‌دهد.

همانطور که مصرف مواد مخدر و شکل گیری تفکرات افیونی برای مصرف کننده و تفکرات زائد افیونی برای خانواده مصرف کننده طی سال‌ها تداوم مصرف و زندگی در کنار مصرف کننده ایجاد می‌شود بازگشت به خود واقعی نیز نیازمند گذر زمان است.


دوستانی که در این زمینه مشارکت کردند:

مسافران: مجید۲- جعفر- یوسف- علی

همسفران: غفاری- ابراهیمی- رضایی- اسکندری- رضازاده

مسئول کارگاه: مسافر سفر دوم حسین
مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم میثم
4 4 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

23 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حجت مسافر سفر اول
حجت مسافر سفر اول
5 روز قبل

با عرض سلام وخدا قوت
در این سه ارتباط من متوجه شدم که ارتباط من با خودم خیلی مهم است . تا من خودم را دوست نداشته باشم ،تا خودم برای خودم احترام قائل نشوم، آن دو ارتباط دیگر که درحقیقت دو ضلع دیگر مثلث ارتباط هستند را نمی توانم اجرا کنم . و من باید با خودم دوست باشم . تا بتوانم روابط خوبی بادیگران
داشته باشم .
با تشکر ازتمامی خدمتگزاران محترم سروج.

مسافر علی ارشادی
مسافر علی ارشادی
5 روز قبل

درود وخداقوت به استاد که موضوع رو بخوبی توضیح دادن. تشکر از کمیته محترم آموزش بخاطر موضوعات متناسب با درمان بیماری اعتیاد
و سپاس فراوان از تیم زحمتکش و پرتلاش سایت
🖐🙏🏼🌹🌹🌹🌹👌👌💐💐

مسافر میثم ۲
مسافر میثم ۲
5 روز قبل

با سلام و عرض ادب.
سپاس از استاد کارگاه آموزشی و همه مسافران و همسفران سروج.

همسفر اکبری
همسفر اکبری
5 روز قبل

باسلام وخدا قوت تشکر از استاد🌷برداشت من (برای ایجاد ارتباط سالم با دیگران وتاثیر گذاری مطلوب بر رفتار دیگران با دیگران، اول باید شالوده ارتباط مثبت با خودم را پایه ریزی کنم.
پذیرش خودم ونقاط ضعفم ومهربان بودن باخودم، خود انتقادی به جای خود سرزنشی ،،امید به درمان وتغییرباعث ایجاد انرژی وباز تاب مثبت آن در روابط با دیگران می شود)
تشکر فراوان از تیم سایت🌷🌷🌷🙏🙏🙏🙏

همسفر سبحانی
همسفر سبحانی
5 روز قبل

با سلام ودورود فراوان. از مثلث ارتباط اموختم باید مواظب هر سه ضلع ان باشم که منفی ها را از خود دور کنم ومثبتهارا جزب کنم تا هم اسیب نبینم وهم اسیب نزنم ممنون از توضیحات استاد

همسفر رضازاده
همسفر رضازاده
5 روز قبل

باسپاس از کمیته آموزش و همه خدمتکاران سروج و استاد گرامی که بسیار عالی موضوع را توضیح دادند 🙏

مسافر علی لژیون نهایی
مسافر علی لژیون نهایی
5 روز قبل

با سلام وعرض ادب
باتشکر از کمیته محترم آموزش وتمام زحمتکشان تفکر سروج.

همیشه خودم را سرزنش می کردم که چرا نمی توانم با دیگران ارتباط مثبت برقرار کنم .چرا نمی توانم حرفم را بزنم وصحبت کردن را برای خودم سخت می دیدم. .حال آموختم به این دلیل بوده که باخودم ارتباط درست نداشتم ،اینقدر افکار منفی وترس از برخورد دیگران را درون خودم القا کردم که صحبت کردن را برای خودم سخت کرده ام .دستور جلسه مثلث ارتباط به من آموخت که اول باید ارتباط باخودم را درست کنم ،خودم را باور کنم وبه خودم احترام بگذارم ،خودم را با دیگران مقایسه نکنم تا به مرور زمان باتکرار وتمرین بتوانم بادیگران ارتباط مثبت برقرار کنم وحتی در ارتباط دیگران بادیگران هم تاثیر مثبت بگذارم.

همسفر ملکی
همسفر ملکی
5 روز قبل

با عرض سلام و خداقوت وتشکر فراوان از استاد گرامی که به خوبی دستور جلسه را باز کردند من با آموزش‌های جلسات سروج بود که دارم یاد میگیرم اگر میخواهم ارتباط سالم و درستی با خانواده و دیگران داشته باشم اول از همه باید ارتباطم با خودم سالم شود.و اینکه استاد به گوش کردن اشاره کردند ،من اصلا شنونده نبودم و همیشه میگفتم حق با من است و حرف خودم را میزدم و همیشه مشکل ساز بود..با تشکر فراوان از تیم پر تلاش سایت 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹

همسفر رضایی
همسفر رضایی
5 روز قبل

سلام خداقوت استاد تشکر برداشت من اول باید ارتباطم باخودم درست کنم همان طور که هستم خودم بپذیرم وداعم نقاط قوت م به خودم گوش زدکنم ودنبال توانایی هام بروم تشکر از کمیته آموزش ومسلولین سایت

همسفرخدائیان
همسفرخدائیان
5 روز قبل

با تشکر از تمام زحمت کشان سروج و استاد عزیز
ارتباط دیگران بامن از ارتباط خودم باخودم تاثیر میگیرد🙏🌹

مسافر مهران لژیون نهایی
مسافر مهران لژیون نهایی
5 روز قبل

درود وسپاس ازهمه خدمتگذاران تفکر سروج. درزمان مصرف ارتباطات من تحت کنترل مواد وتفکرات افیونی دور میزد وهمیشه یا خیلی خیلی اهل ارتباطات ساخته ذهنی بودم ویا خیلی گوشه گیر ومنزوی، ودرکل تعادلی درارتباطات خود نداشتم، وارتباط رادرتایید وتشویق دیگران میدیدم. اما اکنون با شناخت بیماری اعتیاد آرام آرام خود رابهتر میشناسم وارتباط باخودم رابهتر درک میکنم، وسعی میکنم باخودم مهربان تر باشم تاکم کم بتوانم ارتباط بادیگران رابهتر انجام دهم. 🙏

همسفر توانا
همسفر توانا
4 روز قبل

باعرض سلام وباتشکر از استاد،ارتباط من باخودم مستلزم پذیرش ،احترام ،قبول داشتن خودم،… است برای کوچکترین موفقیت خودم راتشویق کنم تادر آرمش ذهنی بتوانم بهترین تصمیم رابگیرم.باتشکر وسپاس فراوان از تیم پر تلاش سایت.

همسفر‌نریمانی لژیون آماده سازی
همسفر‌نریمانی لژیون آماده سازی
4 روز قبل

با سلام وخسته نباشید خدمت استاد گرامی وهمه تلاشگران سایت.
همینطور که استاد گرامی در این دستور جلسه آموزش
داد.من باید بتوانم نه‌گفتن را یادبگیرم کجا نه‌‌بکویم و
کی باید بله بگویم .

همسفرکشاورز
همسفرکشاورز
4 روز قبل

سپاس از استاد🙏🏻🙏🏻
برداشت من؛ زمانی میتوانم با خودم ارتباط درستی داشته باشم که دست از خودسرزنشی بردارم و اشتباهات خودم رابپذیرم و تکرار نکنم،تا بتوانم با دیگران هم ارتباطی موثر داشته باشم☘☘

مسافر حمید لژیون نهایی
مسافر حمید لژیون نهایی
4 روز قبل

با سلام و درود به همه خدمتگزاران صدیق جمعیت سروج و با تشکر فراوان از تیم پرتلاش سایت و کمیته محترم آموزش. از استاد بسیار سپاسگزارم که دستور جلسه را به خوبی باز کردند و متوجه شدم که دلیل اصلی مشکلات من و مخصوصا فاصله گرفتن از مسیر درمان بلد نبودن همین سه نوع ارتباط بوده که استاد آموزش دادند. که برای مهمترین آنها ارتباط با خودم بود که با مقايسه کردن خودم با دیگران خیلی به خودم و اطرافیان آسیب زدم. یا آنقدر خودم را دست کم میگرفتم و در نهایت به ناامیدی و پوچی می‌رسیدم و یا آنقدر احساس برتری داشتم و خودم از دیگران بالاتر می‌دیدم که دچار غرور و منیت می‌شدم که در هر دوصورت خسارت های بزرگی به خود و خانواده ام زدم. امیدوارم بتوانم این آموزش ها را کاربردی کنم.
سپاسگزارم.

همسفر باقری ۲
همسفر باقری ۲
4 روز قبل

با سلام و درود و خداقوت به همه عزیزان
در مقوله ارتباط با خود رعایت خود انتقادی ونرفتن به سمت خود سرزنشی نیاز به این دارد که من خودم را بدون قید وشرط دوست داشته باشم وبا عشق خودم را نقد کنم ودر جهت برطرف کردن آن حرکت کنم
باتشکر فراوان

آخرین ویرایش 4 روز قبل توسط همسفر باقری ۲
مسافر سعید از لژیون آماده سازی
مسافر سعید از لژیون آماده سازی
4 روز قبل

ضمن عرض سلام و درود
آموختیم ارتباطات بهتر می‌تواند تاثیر بسیار مهمی در کیفیت زندگیمان بگذارد و برای تغییر باید از خودمان و روابطی که با خود داریم آغاز کنیم.

خراط زاده
خراط زاده
4 روز قبل

باسلام وخداقوت خدمت همه دوستان
موضوع بسیارکلیدی وراهبردی است دریافتم: که بااصلاح ارتباط خودباخودمیتوان ازمشکلات پیشگیری ویاآنهارامدیریت کرد ،ارتباط بسیارمقوله مهم
وسرنوشت سازیست.بسیاری ازسوءتفاهم هاقهرها
وقطع ارتباط باخانواده وفامیل به توقعات بیجا،منت وحس های آلوده برمیگردد.
ازاستادمحترم وکمیته آموزش تشکرمیکنم
ازمسوول سایت که این موضوع رابه تفصیل دراختیاردوستان قراردادندکمال تشکررادارم.

مسافر شهاب لژیون آماده سازی
مسافر شهاب لژیون آماده سازی
4 روز قبل

با عرض سلام و خسته نباشید
من یاد گرفتم که اول باید خودم مهربان باشم و همون چیزی که هستم بپذیرم و دنبال تادیه برای خودم از دیگران نباشم و در زندگی نه گفتن رو یاد بگیرم
ممنون

همسفر ولی زاده
همسفر ولی زاده
4 روز قبل

با سلام و ادب .
تشکر از استاد گرامی و خدا قوت”
بسیار خوب و عالی دستور جلسه باز شد
متوجه شدم که نوع ارتباطات من با دیگران و بیرون از خودم خروجی ارتباط من با خودم میباشد.
به عبارتی ،زمانی انسانها را دوست خواهم داشت که خودم را دوست داشته باشم و زمانی خودم را دوست خواهم داشت که خودم را بشناسم و همه نقاط ضعف و قوت خودم را بپذیرم و عشق را نسبت به خود تجربه کنم.
به نقل از استاد راهنمای عزیز” تا شلنگی پر نشود آب از آن سرازیر نخواهد شد” .
تشکر از کمیته آموزش و همه خدمتگزاران 🌹🌹

همسفرحریری
همسفرحریری
3 روز قبل

با سلام وتشکر از استاد وهمه خدمتگزاران سروج
آموختم که ابتدا باید خودم را همانگونه که هستم بپذیرم خودم را دوست داشته باشم تا بتوانم با دیگران هم ارتباط سالمی برقرار کنم وبا آرامش ذهنی خودم روی دیگران هم تاثیر گذار باشم.

مسافر مهدی لزیون اماده سازی
مسافر مهدی لزیون اماده سازی
3 روز قبل

در دنیای امروز علم ارتباطاطات یکی از شاخه های مهم علوم اجتماعی است.شناخت و نوع ارتباط با خود و دیگران اگر به درستی انجام شود ما را از اسیبهای بزرگ روحی جسمی دور نگه میدارد

همسفر عدنانی
همسفر عدنانی
2 روز قبل

با سلام وتشکراز استاد گرامی وخدمتگزاران سروج ،با اموزشهای سروج هر چقدر بیشتر به خود واقعی ام نزدیکتر میشوم واز ان حس های الوده وناسالم فاصله میگیرم بیشتر ان حس خوب ورضایت را از خودم پیدا میکنم و تاثیر ان همان ارامشی است که به دیگران انتقال میدهم وارتباطم بهتر میشود 🌹