جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
روحیه طلبکاری یا قدرشناسی

برای رسیدن به مرحله قدرشناسی نیازمند آموزش و طی کردن مسیر هستیم. آموزش طبق پروتکل درمان سروج نیازمند زمان و پذیرش مسئولیت است. برای اثربخشی این آموزش‌ها ابتدا باید این اصل را بپذیریم و مسئولیت آن را بر عهده بگیریم تا حرکتی صحیح را آغاز کنیم.

موضوع کارگاه آموزشی: روحیه طلبکاری یا قدر شناسی

استاد: مسافر سفر دوم علیرضا

تاریخ: چهارشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۱

جلسه امروز به موضوعی می‌پردازد که با آن آشنا هستیم یا ناآشنا بوده ایم: روحیه طلبکاری یا قدرشناسی

روحیه طلبکاری یکی از قوانین بیماری اعتیاد است، در این حالت هم مصرف کننده و هم خانواده مصرف کننده همه را مقصر میدانند و از همه به جز خودشان طلبکارند، این قانون قبل از ورود به جلسات با تمام توان اجرا شده است.

جهان بر پایه اضداد است؛ همانطور که شب و روز هم زمان اتفاق نمی‌افتد بنابراین نمی‌توانیم هم طلبکار باشیم هم قدرشناس. عبور از روحیه طلبکاری و رسیدن به قدرشناسی نیازمند طی کردن مسیری است که به آن هجرت معنوی و سفری درونی گفته می شود.

نقطه آغاز این سفر درونی، پذیرش است. پذیرش اینکه در این جایگاه نشسته ایم تا بیاموزیم و به سلامت روح و جسم خود دست یابیم.

اولین گام در این مسیر، پذیرش طلبکار بودن خودمان است. بسیاری از اوقات روحیه طلبکاری در قالب یک حق خودش را نشان می‌دهد، مثلاً حق خود می دانیم از پدر، مادر، همسر و دیگر اعضای خانواده طلبکار باشیم.

مشکلی که امروز با آن روبرو هستیم ریشه‌هایی دارد؛ و آن حس آلوده است که منجر به شکل گیری تفکر افیونی در مصرف کننده و تفکر زائد افیونی در خانواده می‌شود. این حس آلوده اولین جرقه و عامل اصلی وضعیتی است که در آن قرار گرفته ایم.

برای رسیدن به مرحله قدرشناسی نیازمند آموزش و طی کردن مسیر هستیم. آموزش طبق پروتکل درمان سروج نیازمند زمان و پذیرش مسئولیت است. برای اثربخشی این آموزش‌ها ابتدا باید این اصل را بپذیریم و مسئولیت آن را بر عهده بگیریم تا حرکتی صحیح را آغاز کنیم.

البته در این مسئله نه باید دچار افراط شویم و نه تفریط؛ بسیاری افراد چون مسئولیت همه چیز را بر عهده خود می دانند، ناخواسته از آن سوی بام افتاده و نسبت به خود طلبکار می‌شوند. پذیرش اینکه ایراد و نواقصی داریم با داشتن روحیه طلبکاری نسبت به خود کاملاً متفاوت است. خود انتقادی به جای سرزنش کردن خود راهی برای بهبود است.

به عنوان یک رهجو باید بتوانیم خودمان را نقد کنیم، یعنی رفتارمان را مورد بازبینی قرار دهیم. روحیه طلبکاری نسبت به خود باعث ایجاد حس آلوده و تنفر از خود و ناتوانی در اصلاح امور می‌شود و هر روز درست کردن آن سخت‌تر می‌گردد. در صورتی که خود انتقادی بر پایه دوست داشتن خود بنا شده است. اگر خودمان را دوست نداشته باشیم نمی‌توانیم از این مسیر درمان که در سروج ترسیم شده بهره‌مند شویم.

این پیام برای عزیزانی است که با خواست خود در جلسات شرکت کرده اند تا از وضعیت فعلی به وضعیت بهتر برسند همانطور که یک نفر توانسته به درمان برسد دیگری نیز با طی کردن این مسیر می تواند به درمان برسد.

به عنوان مثال؛ یک مسافر باید به جای پرداختن به سال‌های گذشته که مواد مصرف می‌کرده، قدردان محیط سالمی که اکنون در آن هست و آموزش می‌گیرد باشد. درک بیماری اعتیاد ما را به این نقطه می‌رساند که مصرف مواد اگرچه لذت بخش به نظر میرسد اما در نهایت آسیب زا است.

فرد مصرف کننده این آسیب را با تمام وجود لمس کرده، بنابراین حالا با تغییر نگاه می‌تواند این لذت مخرب را کنار گذاشته و به لذتی ستایش شده و ممدوح دست یابد این همان لذتی است که شایسته قدردانی است و گاهی لازم است برای رسیدن به آن به خودمان تبریک بگوییم.

خانواده‌ها نیز به این پذیرش می‌رسند که عدم آرامش آنها ربطی به مصرف کننده ندارد و خود نیز در شکل گیری این وضعیت نقش داشتند و این بسیار ارزشمند و قابل ستایش است.

مقایسه باطن زندگی خود با ظاهر زندگی دیگران، روحیه طلبکاری متقابل را شعله ور می‌سازد، به جای این مقایسه‌ها باید با آموزش گرفتن زمان بدهیم تا این آتش فروکش کند و بتوانیم داشته هایمان را ببینیم و قدردان باشیم.

سرزنش خود به خاطر نداشته‌ها عزت نفسمان را از بین میبرد و آغازگر روحیه طلبکاری از خود میشود هدف این است که به جای سرکوب کردن نفس خود، آن را تربیت کنیم.

آموزش ها از جنس از دست دادن است. همانگونه که درختان با هرس شاخه‌های اضافی رشد بهتری دارند، وقتی یک بند شیطانی از دست می‌دهیم به طور خودکار یک بند الهی وصل می‌شود این فرایند می‌تواند سخت یا آسان باشد و بستگی به چگونگی طی مسیری دارد که در آن حرکت می کنیم.

بسیاری از اوقات قدرشناسی ما زبانی و سطحی است اما آموزش واقعی منجر به قدرشناسی قلبی و عمیق می‌شود در این حالت بدون اینکه به زبان بیاوریم تمام حرکات و رفتارمان  قدرشناسانه خواهد بود.

توقعات یا انتظارات ما هم از خودمان و هم از دیگران می‌تواند مسموم کننده باشند و لحن طلبکارانه‌ای ایجاد کنند.  نشانه‌های این طلبکاری تمرد از دستورات و عدم فرمانپذیری است. چرا که انجام ندادن دستورات را حق طبیعی خود میدانیم، برای رهایی از این وضعیت باید بدانیم که زندگی در گذشته جز یأس و ناامیدی چیزی برای ما ندارد البته گذشته می‌تواند یک گنجینه گرانبها باشد به شرطی که به آن نگاه کنیم و در آن زندگی نکنیم و زندگی در آینده نیز رویا پردازی است؛ آرامش و ساختن آینده در گرو زندگی در زمان حال و انجام دادن عمل سالم در زمان حاضر است.

هر چه قدرشناسی ما عمیق‌تر شود شکرگزاریمان بیشتر می‌شود و این باعث پایداری و ماندگاری ما در این مسیر می‌شود.

ما قبلاً در دره ظلمت سقوط کرده‌ بودیم و نمی توانستیم بالا بیاییم. آموزش‌ها به ما یاد داد چگونه جای پا درست کنیم و به سمت بالا حرکت کنیم تا برسیم به سطح؛ حالا به همان نقطه‌ای رسیده ایم که دیگران در ابتدا در آن قرار داشته اند. از آن تاریکی که در آن فرو رفتیم و به سختی از آن عبور کردیم به عنوان تجربه درس بگیریم، این می تواند ارزشمندترین گنج زندگی مان باشد. قدرشناس آموزش‌ها و جلسات باشیم تا بتوانیم به خودمان کمک کنیم و فردی ارزشمند در جامعه باشیم.


دوستانی که در این زمینه مشارکت کردند:

مسافران: علیرضا ۲-جعفر- مهدی- حسین ن- حمید

همسفران: ابراهیمی- محمدی- رضایی- غفاری- سبحانی- عدنانی- اسکندری

مسئول کارگاه: مسافر سفر دوم حسین
مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم رحمت
4.3 6 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

16 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همسفر رضایی
همسفر رضایی
13 روز قبل

سلام خداقوت زحمت کشان سروج تشکر از کمیته آموزش ومسلولین سایت

مسافر حمید لژیون نهایی
مسافر حمید لژیون نهایی
12 روز قبل

با سلام و خداقوت به همه خدمتگزاران صدیق جمعیت سروج و با تشکر فراوان از تیم پرتلاش سایت و کمیته محترم آموزش. از استاد بسیار سپاسگزارم که دستور جلسه را به خوبی باز کردند و آموختم اگر خواستم روحیه طلبکاری نداشته باشم و خودم را سرزنش نکنم.باید در جلسات شرکت کنم. آموزش بگیرم و عاشقانه و مسئولانه آنها را کاربردی کنم. و سعی کنم نقد پذیر باشم. و حتی به جای روحیه طلبکاری و سرزنش کردن خودم. سعی کنم خودم را نقد کنم. سپاسگزارم.

همسفر رضازاده
همسفر رضازاده
12 روز قبل

باسپاس از کمیته آموزش و بنیان گزاران این تفکر ارزشمند 🌹

همسفر رضایی
همسفر رضایی
12 روز قبل

سلام خداقوت استاد تشکر به زیبایی.به روزرسانی جلسه را توضیح دادید برداشت من اول باید به پزیرش روحی طلبکار ری برسم بعدکم کم آموزش بگیرم وبعدبه خودانتقادی کنم وهرشب یک ارزیابی روی عملکرد م داشته باشم

همسفر رضایی
همسفر رضایی
12 روز قبل

سلام خداقوت استاد تشکر من وقتی میتوانم قدرشناسی باشم که با تمام وجودم قدرشناسی کنم یعنی باحس سالم با عشق سالم برای رفع تکلیف نباشه تشکر از کمیته آموزش ومسلولین سایت

همسفر سبحانی
همسفر سبحانی
12 روز قبل

با سلام ودورود وقتی از روحیه طلبکاری به قدر شناسی برسم . باید سفر درونی داشته باشم ومثل یک درخت خود را هرس کنم یعنی یک سری ضدارزشهای درون خود را بشناسم واز خود دور کنم وشکر گذار باشم که توانستم با اموزشها اشنا شوم وزندگی خود را مدیریت کنم وتفکر زائد را به تفکر سالم تبدیل کنم ممنون از استاد گرامی

همسفر ملکی
همسفر ملکی
11 روز قبل

با عرض سلام و خدا قوت و تشکر فراوان از استاد گرامی .من اگر توقع و انتظار بی جا از خودم و دیگران داشته باشم نمیتوانم به قدرشناسی برسم تشکر فراوان از تیم پر تلاش سایت

مسافر مهران لژیون نهایی
مسافر مهران لژیون نهایی
11 روز قبل

درود وسپاس ازهمه خدمتگذاران تفکر سروج. روحیه طلبکاری کم وبیش درمن وجود داشته ودارد، وفتی خودرا کمی تحلیل میکنم درمیابم که زمانهایی که به هرشکلی کاری انجام میدهم منتظر جواب یا قدردانی هستم واین توقع مخصوصاً از افراد نزدیکم کم‌کم باعث طلبکاری من ميشود واین افکار آنقدر درذهن من نفوذ میکند که ازخودم نیز طلب کار میشوم. خدارا شاکرم که توسط آموزش های جلسات‌ آرام آرام به پذیرش مسئولیت های خودآگاه میشوم وحضور درجلسات ولژیون ومشارکت دوستان مرا یاری میکند که درحرکت درمانی خود استوار تر ومسئولانه ترحرکت کنم‌ 🙏

مسافر علی لژیون نهایی
مسافر علی لژیون نهایی
11 روز قبل

با سلام وعرض ادب
باتشکر از کمیته محترم آموزش وتمام زحمتکشان تفکر سروج.

من روحیه طلبکاری را با لجبازی کردن با خانواده درون خودم بوجود آوردم، به این دلیل که مقصر تمام مشکلاتم را خانواده می دیدم .حال آموزش ها به من آموخت که باید بپذیرم که طلبکار بوده ام وبا خودانتقادی بتوانم یکی یکی ضد ارزش های درونم را از دست بدهم وهرچه بهتر مسیر درمانم راطی کنم وبا تمام وجود قدر شناس تفکر درمان باشم .

همسفر باقری ۱
همسفر باقری ۱
10 روز قبل

عرض سلام خدمت استاد.ممنونم که موضوع را به خوبی باز کردید.امیدوارم با گرفتن آموزشها به پذیرش طلبکاریهایم برسم و با از دست دادن ضدارزشها،قدرشناسی را یاد بگیرم.سپاسگزارم از مسوولین سایت🙏🍀⚘🍀

مسافرمجید۲(لژیون نهایی)
مسافرمجید۲(لژیون نهایی)
10 روز قبل

سلام و خداقوت خدمت کمیته اموزش و تیم سایت که مرتب زحمت میکشن تا من بیمار بهتر اموزش بگیرم و بتونم دستور جلسه ها را مرور کنم.
من هم واقعا روحیه طلبکاری زیادی داشتم ولی همیشه حق را به خودم میدادم و با اموزش ها تونستم یادبگیرم و با قدر شناسی تلاش کنم روحیه طلبکاری را از دست بدهم،تشکر🌺

همسفرخدائیان
همسفرخدائیان
10 روز قبل

با سلام و درود به زحمت کشان سروج و استاد گرامی.
با آموزشهای سروج بود که روحیه طلبکاری راشناختم و قدر شناسی را بلد شدم و شکر گذار شدم🙏🌹

مسافر یوسف نهایی
مسافر یوسف نهایی
10 روز قبل

با سلام و تشکر از استاد عزیز و قدر شناسی از کلیه ی کسانی که راه درست قدر شناسی رو آموزش میدهند 🌹🌹🌹

همسفرحریری
همسفرحریری
9 روز قبل

با سلام وتشکر از استاد وهمه خدمتگزاران سروج
تا زمانی که روحیه طلبکاری را از دست ندهم نمیتوانم قدرشناس باشم وداشته هایم را ببینم. روحیه طلبکاری مانند فیلتر جلوی تفکر سالم و عمل سالم را میگیرد ودر نهایت عزت نفس وآرامش ندارم و برای هر کاری دنبال مقصر میگردم.

همسفرکشاورز
همسفرکشاورز
9 روز قبل

سپاس از استاد🙏🏻🙏🏻
شکرگزاری بابت ریزترین داشته هایم مانع طلبکاری از دیگران میشود

همسفر عدنانی
همسفر عدنانی
7 روز قبل

با سلام وتشکر از استاد وتمامی خدمتگزاران قدر شناس سروج ، روحیه طلبکاری که ریشه در منیت من داشت اجازه پذیرش مسئولیت و دیدن داشته ها وسهم خودم در مسائل را به من نمیداد ودرکی از حقایق وتفاوتها وپذیرش نبود ومسلما قدرشناس نیز نبودم .ودرکی از این جمله استاد راهنما که میفرمودند (تا قدردان مخلوق نباشی نمیتوانی شکر گذار خالق باشی ) حاصل نمیشد،وفقط زبانی بود ودرکی نبود 🌹