وادی اول به ما میآموزد، تصمیم نگیر همه مشکلاتت را به یکباره حل کنی، بلکه اول باید نقشه حمله به مشکلاتت را ترسیم کنی، یعنی نقشهای در ذهن و فکرت مجسم کنی و ببینی کجای کار قرار داری، این نقشه باید، حساب شده، دقیق، رو به جلو و در حد توان و کفایت تو باشد.
موضوع کارگاه آموزشی مسافران: وادی اول و تأثیر آن برمن
استاد: مسافر سفر دوم حسین
تاریخ: شنبه ۱۴۰۴/۲/۶
امروز میخواهیم این وادی و تأثیر آن را از دیدگاه مسافران و با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.
در جلسه گذشته از ساختار ندانم گرایی و تفکر انتقادی و تغییر ساختار تفکر افیونی به ساختار تفکر سالم صحبت شد. ساختار به معنی پدیدار شدن و تجلی پیدا کردن و آشکار شدن است. و تفکر فرایندی است که در تمام زندگی انسان جاری است و همیشه و هر لحظه با ماست. آنچه مهم است جنس تفکر ماست و در زندگی خصوصاً زندگی ما مصرف کنندگان نقش مهمی دارد.
این وادی چگونه روی ما تأثیر میگذارد؟
وادی اول به ما میآموزد، تصمیم نگیر همه مشکلاتت را به یکباره حل کنی، بلکه اول باید نقشه حمله به مشکلاتت را ترسیم کنی، یعنی نقشهای در ذهن و فکرت مجسم کنی و ببینی کجای کار قرار داری، این نقشه باید، حساب شده، دقیق، رو به جلو و در حد توان و کفایت تو باشد.
نقشه درمان بیماری اعتیاد ۳۰ سال پیش توسط جناب مهندس دژاکام ترسیم شده است.
عواملی که باعث میشود به ساختار تفکر افیونی ما ضربه وارد شود:
۱-اولین و مهمترین موردی که باعث میشود به ساختار تفکر افیونی ما ضربه وارد شود پذیرش است، بپذیرم من یک مصرف کننده هستم و اعتیاد یک بیماری است. همانگونه که در تابلو نوشته شده(تنها لازمه عضویت در سروج پذیرش بیماری اعتیاد است) و انگیزه برای رهایی از دام اعتیاد توسط خود مصرف کننده است، پس بیماری را ترک نمی کنیم درک میکنیم، تا درمان شود، در جلسه شناخت اعتیاد به درک بیشتری از این موضوع میرسیم.
۲- باید برای خودم و درمان خودم ارزش قائل بشوم، چون در زمان سوءمصرف هیچ کدام از ما برای خودمان ارزش قائل نبودیم و به خودمان و جسم و روان خودمان احترام نمیگذاشتیم. بعد از ورود به جلسات، به جای اینکه تمام فکر و ذهنمان روی دیگران باشد که آنها چه میکنند، با کمک آموزشها یاد بگیریم به خود و تفکر خودمان احترام بگذاریم تا در مسیر و نقشهای که وادی اول به ما یاد میدهد قرار بگیریم، در غیر این صورت به بیراهه میرویم.
۳-در لحظه بودن؛ اگر فقط جسممان در جلسه باشد ولی فکر و ذهنمان جای دیگری باشد، مدام یا افسوس گذشته را میخوریم یا خود را سرزنش و در ادامه سرکوب میکنیم و در نهایت به افسردگی میرسیم، پس به جای سرزنش خود، تفکر انتقادی داشته باشیم. همچنين ترس از آینده باعث اضطراب میشود و اینها مانع تغییر تفکر است.
۴-عدم عجله و شتاب زدگی؛ مصرف کنندگان افراد عجولی هستند. ما سالها مشکلات را آفریده و حالا میخواهیم یک شبه و سریع همه آنها را حل کنیم. اگر کسی بخواهد مثل فلان شخصی که مدت سفر اولش کوتاه بوده او هم در زمان کمی به درمان برسد و خودش میزان دارویش را تغییر میدهد باعث میشود نتواند درست آموزش بگیرد. این عجله و شتاب زدگی باعث درجا زدن فرد میشود در نهایت خسته شده و به مرور زمان از درمان دور میشود.
۵-طبقهبندی و اولویت بندی مشکلات؛ اصولاً همه انسانها در زندگی خود مشکل دارند و مصرف کنندگان با مشکلات جسمی و روحی و خانوادگی و شغلی و… بیشتری روبرو هستند. اینجا آموزش میگیریم در درجه اول روی درمان خود تمرکز کنیم. وقتی بیماری اعتیاد درمان شد، خواه ناخواه با آموزشها و کاربردی کردن آنها به مرور زمان مشکلات دیگر هم حل میشود.
۶-استفاده از تجربه دیگران؛ که تأثیر زیادی در درمان دارد و با گوش دادن به آنها به مرور زمان حس و حال فرد عوض میشود و باعث میشود فرد اعتماد به نفس پیدا کند(دیگران توانستند من هم میتوانم)، اگر فردی به تجربه دیگران گوش نکند به ناامیدی و در نهایت پوچی و تفکر(من همینم که هستم)میرسد.
۷-پافشاری نکردن بر روی تفکرات غلط و تفکرات افیونی خود؛ (من بیشتر از دیگران میدانم، من خودم بلدم و…)و در نهایت این ندانم گراییها باعث میشود آموزشها را قبول نکند و نتواند درد ناشی از ضربه به ساختارهای خود را تحمل کند، سر باز میزند، درجا میزند و در نهایت از سفر خارج میشود.
۸- صداقت داشتن؛ در نوشتار مجری آمده، این سفر، سفری است از پلیدی به صداقت، مصرف کننده برای رسیدن به درمان باید صداقت داشته باشد چون وقتی کسی با خودش صادق نباشد، با سرلژیون و راهنما هم نمیتواند صداقت داشته باشد. مواد مصرفی و زمان مصرف و علائم بالینی خود را پنهان میکند و این پنهانکاری باعث میشود تغییری در تفکرش ایجاد نشود و ذهن او پلیدی را جذب کند.
پس لازم است از آموزههایی که به دست میآوریم حفاظت و حراست کنیم. شاید شکستن ساختارهای غلط قبل سخت باشد و درد داشته باشد ولی این درد و رنج، درد و رنج مقدس است، چون انتهای آن به رهایی ختم میشود، برای همین در جلسات گفته میشود این سفر هم سخت است و هم سهل.
دوستانی که در این زمینه مشارکت نمودند:
مسافران: مجید ۱- محمد سفر دوم- جعفر- ناصر- محسن- امیر- علی سفر دوم- مهدی- یوسف- نوید- شهاب- مجید ۲- حسن- علیرضا۲



با سلام وخدا قوت به استاد گرامی اول پذیرش بیماری خود ودوم خواسته درمانی وسوم اینکه بر روی افکار واندیشه خود پافشاری نکردن من همینم که هستم وصداقت داشتن با خودم واز تجربه دیگران استفاده کنم تا به نتیجه برسم ممنون وسپاس از کمیته اموزش
باتشکر از استاد مطالب آموزنده بود🙏
من باید الویتم درمان باشد و باید برای خودم ارزش قائل باشم و برای درمان خودم وقت بگذارم،تا بتوانم ساختارهای غلط خودم را به مرور زمان و با آموزشها بشکنم وبه ساختارهای مثبت و درست تبدیل کنم .🌹
دریافتم که؛
تفکر سالم، زیباترین مرحله ی ، به تکامل رسیدن است.
نوعی دانش است که پله های رشد و تعالی در گرو آن است و دشمن ندانم گرائی است.
خود انتقادی را شکل میدهد و شخصیت معتاد گونه را به الماسی گرانبها و ارزشمند بدل میکند.
تشکر و قدردانی فراوان از استاد و تیم پرتلاش و قدرتمند سایت سروج.
سلام وخداقوت
تشکر از استاد عزیز که وادی اول را بخوبی آموزش دادند
باتشکر از تیم پر تلاش سایت وهمه خدمتگزاران جمعیت سروج
سلام خداقوت استاد تشکر برداشت من توی لحظه باشم و برای مشکلاتم اولویت بندی کنم واموزش هاراکه میگیرم ازانهاحفاظت کنم تابه درمان برسم تشکر از کمیته آموزش ومسول سایت
باعرض سلام ،اولین گام برای تغییر ،پذیرش است ومن تا زمانیکه پذیرش نداشته باشم
هیچ نقشه ای در ذهنم برای حل مشکلات ترسیم نمی شود،عجله وشتابزدگی وذهنی حل کردن مشکلات هم درنهایت پوچی نا امیدی به همراه دارد.باتشکر از تیم پر تلاش سایت وهمه خدمتگزاران سروج.درپناه حق باشید عزیزان.
سلام و خدا قوت به همه دوستان بویژه خدمتگزاران سایت
ممنون از کمیته محترم آموزش و استاد گرامی
با سلام و تشکر از استاد گرامی و کمیته آموزش
آموختم برای حل مشکلات شتابزدگی نداشته باشم و مشکل اصلی خودم که بیماری اعتیاد می باشد را با پذیرش به صورت مسئله تبدیل کنم تا بقیه مشکلات به زمان خودش با مدد الهی در صراط مستقیم حل شود و برای حل شدنس نیاز به تغییر ساختار دارم .
در پناه حق مستدام باشید.
با عرض سلام و خداقوت وتشکر فراوان از استاد گرامی. نکته ای که از این دستور جلسه گرفتم این بود که استفاده از تجربیات دیگران در جلسه هم یکی دیگر از موردهایی هست که میتواند در درمانم موثر باشد.با تشکر فراوان از تیم پر تلاش سایت 🌹 🌹 🌹 🌹
با سلام وعرض خدا قوت
هفته راهنما بر تمامی راهنمایان زحمت کش
بلااخص بزرگ راهنمای عزیز جناب آقای مهرداد مفتون ترسیم کننده راه درمان بر اساس علائم بالینی مبارک وخجسته باد.
وادی اول می گوید باید فکر کرد و با تفکر ساختار جدیدی به وجود آورد این که ساختار قبلی من ساختاری اشتباه بوده است شکی در آن نیست . این که با تفکر چگونه آن ساختار را با قلم وچکش ویران کنم و ساختاری جدید جایگزین آن کنم مهم است. و جمله ای زیبا که در این جلسه آموختم و به دلم نشست این بود که وقتی با قلم و چکش ساختار قبلی را خراب می کنم درد دارد و باید این درد را تحمل کنم.
ضمن عرض درودو خسته نباشید خدمت کمیته محترم آموزش و مسئولین سایت
همانطور که استاد روز 4 شنبه و امروز فرمودن ساختارهای غلط قبل در اثر محیط و ناآگاهانه شکل گرفت،پس میتوان نتیجه گرفت رهجویی که در مسیر سفر به درستی قدم بگذارد نیز قطعا خواه و یا ناخواه از جلسات تاثیر میگیرد و ساختارهای جدید و صحیح او کم کم تشکیل می شود.
با سلام وتشکر از استاد گرامی
اموزش گرفتم که با این نکات ریز ودقیق باید حرکتی رو به جلو داشته باشم وتمرکز زیاد بر این تفکر لازم است 🌹
باسلام و احترام.
سپاس از همه خدمتگزاران سروج
سلام و عرض ادب
ضمن تبریک هفته راهنما
مهمترین اموزشی که گرفتم اولویت بندی کردن مشکلاتم بود و طبقه بندی انها و بدون شتابزدگی مشکلاتم را یکی یکی حل کنم با تشکر
سلام و خدا قوت و عرض تبریک هفته راهنما خدمت اقای مهندس دژاکام و شاگرد خلف ایشان جناب اقای مفتون و همه راهنماها و خدمتگزارن سروج . دستور جلسه خوب و عالی بود . رعایت کردن ۸ موردی که استاد توصیح دادن باعث ایجاد زندگی سالم و درمان میشود و نهایتا نشاط درمانی