جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
وادی هشتم و تأثیر آن بر من

برای اینکه بتوانیم یک سفر خوب داشته باشیم، و به یک نتیجه مطلوب برسیم، باید حرکت درونی و بیرونی با هم هماهنگ و در یک راستا باشند، اینکه حرکت درونی و خواسته و نیت من با حرکت بیرونی متفاوت باشد به هدف خود نمی رسم.

موضوع کارگاه آموزشی همسفران: وادی هشتم و تأثیر آن بر من

استاد: همسفر غلامی

تاریخ: دوشنبه 1403/08/14

در زندگی هر کدام از ما قرار و قانونی نبود و هرچه احساس و میل ما می خواست انجام می دادیم ولی این وادی ها آموزش قوانین زندگی است و یکی یکی به ما آموزش می دهد تا از ظلمتی که در آن بودیم خارج شویم.

تیتر وادی هشتم: «با حرکت راه نمایان می شود»

ابتدا به معنای واژه های تیتر وادی می پردازیم؛

حرکت یعنی تغییر وضعیت، تغییر جایگاه.

راه، یعنی مسیری برای رسیدن به موضوعی. مثلاً برای کنکور باید مسیر درس خواندن را پیش برویم و… مسیر از سیر گرفته شده و به معنی جاری بودن است. وقتی حرف از راه و مسیر است یعنی در این مسیر جاری و ساری هستیم و ساکن نیستیم. همانطور که بارها در جلسات گفته شده سکون برابر با سقوط است. تمام کائنات جاری و در حال حرکت است و من انسان هم که جزئی از کائنات هستم لاجرم در حال حرکت هستم.

حرکت می تواند دو جهت داشته باشد، می تواند در مسیر مثبت و الهی و ارزشها باشد یا در جهت منفی، ضدارزشها و نیروهای شیطانی.

حرکت مدنظر جلسات، حرکت از ترس به شجاعت، از دروغگویی به راستگویی، از کفر به ایمان، از نفرت به عشق، از اعمال ضدارزشی به اعمال ارزشی، از پلیدی به صداقت و نهایتاً از ظلمت به نور است. از یک نقطه به یک نقطه دیگر حرکت کردن و این جاری بودن مدنظر است. پس اگر هنوز از ترسهایمان عبور نکرده باشیم، یعنی در حال سکون هستیم و هیچ حرکتی در درون ما اتفاق نیفتاده است.

همچنین حرکت دو نوع است: حرکت درونی و حرکت بیرونی؛ هیچ کس به اندازه خود من از درون من خبر ندارد که چه چیزهایی را باید تغییر دهم و حرکت درونی یعنی در درون خود بگردم و آشفتگی های ذهنی، کینه، نفرت، دلهره، اضطراب و… را پیدا کنم و از آنها عبور کنم. حرکت بیرونی هم رفت و آمد به جلسات، آموزش گرفتن و تکرار و تمرین هایی است که انجام می دهیم.

برای اینکه بتوانیم یک سفر خوب داشته باشیم، و به یک نتیجه مطلوب برسیم، باید حرکت درونی و بیرونی با هم هماهنگ و در یک راستا باشند، اینکه حرکت درونی و خواسته و نیت من با حرکت بیرونی متفاوت باشد به هدف خود نمی رسم.

من همسفر به عنوان یک خانواده مصرف کننده که وارد جلسات شدم و برای درمان مصرف کننده آمدم، ابتدا در کلاس شناخت اعتیاد متوجه می شوم هم مصرف کننده بیمار است و هم خودم به خاطر عدم آگاهی نسبت به بیماری اعتیاد و تنش ها، در کنار او دچار بیماری تفکر زائد افیونی شده ام. اگر بپذیرم که یک بیمار هستم و جلسات آموزشی را ادامه بدهم، یعنی حرکت من همسفر.

حرکت من همسفر به چه صورتی باید باشد که بتوانم در این مسیر قدم بردارم؟

برای شروع حرکت باید سه پارامتر را در نظر بگیریم: 1- بدانیم خواسته و هدف ما چیست؛ همه ما در ابتدا بدون استثنا هدفمان درمان مصرف کننده بود، ولی به مرور با شناختن اعتیاد و تأثیرات این بیماری روی تفکرات و جسم مصرف کننده، آرام آرام متوجه شدیم نمی توانیم کاری برای مصرف کننده بکنیم مگر اینکه خودش بخواهد. 2- خواسته و هدف با راهی که می آییم باید در یک راستا باشد؛ همچنین بدانیم منظور ما از این هدف چیست. هدف از ازدواج، ادامه تحصیل، خانه دار شدن و… چیست، اگر منظور از هدف، معقول باشد، می تواند ما را به یک پایان معقول برساند ولی اگر یک خواسته غیرمعقول و بر اساس میل و خواسته باشد، ما را به نتیجه مطلوب نمی رساند و در این مسیر به بیراهه می رویم و از مسیر درمان خارج می شویم.

3- با خواسته شدید برای رسیدن به هدف در این مسیر قدم برداریم؛ با تمام وجود بخواهیم به هدف خود که درمان و سلامتی است، برسیم. وقتی با تمام وجود کاری را بخواهیم، زندگی خود را روی آن خواسته مدیریت و برنامه ریزی می کنیم. ما باید خودمان را با درمان تطبیق دهیم نه درمان را با خودمان. تطبیق درمان با خودمان یعنی نسبت به امیال و خواسته هایمان چیزهایی که از آموزشها به نفعمان است بگیریم و انجام دهیم ولی جایی که به ضررمان است انجام ندهیم و این یعنی در مسیر راه نیستیم.

خواسته شدید، مساوی با عشق؛ وقتی عاشق هدف و خواسته بشویم، با تمام وجود برای رسیدن به آن خواسته تلاش می کنیم. به نظر من اولین جرقه عاشق شدن برای رسیدن به محبت و صلح و امنیت و وادی چهاردهم، می تواند در همین وادی هشتم باشد که وادی حرکت است.

با ورود به جلسات، ابزارها و نقشه راهی در اختیار من همسفر قرار گرفته است که چطور در این مسیر بروم و آن نقشه همان مثلث پروتکل درمان است: 1- پذیرش 2- آموزش 3- زمان؛ پذیرش آرام آرام در من همسفر شکل می گیرد، وقتی پذیرش واقعی است که یکی یکی فرامین و حرمتها را گوش کرده و اجرا کنم. زمان را هم باید در نظر بگیرم نه زود خواهی و نه زیاده خواهی، باید فرآیند محور باشیم. حرکت از یک نقطه به نقطه دیگر زمان نیاز دارد که باید آن را با آموزشها و کاربردی کردن طی کنم.

مسیر درمان برای حرکت من همسفر به عنوان یک بیمار تفکر زائدافیونی، مثل یک جاده آسفالت شده است که همه علائم در جای خود قرار گرفته و توسط آموزشها و وادی ها به ما گفته می شود. اگر جزء به جزء بتوانیم با آنها پیش برویم می توانیم در این مسیر موفق باشیم.

راه درمان مشخص شده ولی خواسته من مصرف نکردن مصرف کننده ام است و این یکی از نیروهای بازدارنده بزرگی است که یک همسفر درگیر می شود. بایستی با آموزشها بتوانیم از اینها عبور کنیم.

وادی هشتم، نوع حرکت که چند بخش است و جهت ها را می گوید و این که در حرکت چگونه باشیم

به عنوان کلام آخر، پیام این وادی حرکت است، امید است، تغییر نگاه است، یعنی کسی که قبلاً بودیم دیگر نباشیم، این حرکت هم حرکت درونی را می طلبد هم حرکت بیرونی، یعنی باید بتوانیم با آموزشها درون خود را بشناسیم و با آموزشها حرکت کنیم و در این مسیر لازم است خیلی چیزها را از دست بدهیم تا بتوانیم به آرامش، آسایش، سلامت جسم و تمام چیزهایی که در دل درمان نهفته شده برسیم. اگر وادی هشتم را به درستی طی کنیم و به درک و برداشت صحیح برسیم، به نشاط درمانی می رسیم یعنی با وجود مشکلات در زندگی حالمان خوب است چون می توانیم آن مسأله را مدیریت کنیم و از تعادل خارج نشویم و به خانواده تنش و آسیب وارد نکنیم و آنچه مانع برداشت درست از آموزشهاست، خواسته های غیرمعقول است که اجازه نمی دهد درست مسیر را طی کنیم و باعث می شود به بیراهه برویم.

جبران خسارت از خود، جبران خسارت از خانواده و جبران خسارت از جامعه در صوتی میسر است که اول خودمان را ببخشیم، از خطاهای افراد خانواده چشم پوشی کنیم، ببینیم خودمان چقدر به جامعه خسارت زدیم و چقدر می توانستیم مفید باشیم، سعی کنیم اینها را دیگر انجام ندهیم و این حال خوش به ما می دهد.


دوستانی که در این زمینه مشارکت نمودند:

همسفران: ابراهیمی2- توانا- نوروزی- حسین زاده- سبحانی- عدنانی- مکری- ملکی- بیگدلی- کریمی-

مسئول کارگاه: همسفر حریری
مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم اصغر
3 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

11 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همسفر خدائیان
همسفر خدائیان
15 روز قبل

ممنون از استاد غلامی عزیز.
استاد فرمودند که یکی از پیام های وادی ۸ جبران خسارت هایی است که در اثر تفکر زائد افیونی، به خودمان و به خانواده و به جامعه زدیم.و این مهم فقط با رعایت حرمتها و کاربردی کردن آموزشها صورت میگیرد.🙏🌹

آخرین ویرایش 15 روز قبل توسط همسفر خدائیان
همسفر عدنانی
همسفر عدنانی
15 روز قبل

با سلام وتشکر از استاد عزیز،اموزش خیلی عالی وجامع وشیوا بود
وکلیدی که این اموزش به دستم داد منظور ،یا نیت خودم را از هدف روشن کنم ،واینکه حرکت درونی وبیرونی در یک راستا باشد یعنی درون وبرونم یکی باشد واینکه هدف را با تمام وجود وعشق بخواهم وجزئی از وجودم شود .اگر بیماری خودم را بپذیرم وهدف خود را درمان قرار دهم وبا تمام وجودم بخواهم وعشق به درمان داشته باشم .خواسته دیگری من را از هدف خارج نمی کند وتمام سعی خود را میکنم تا برنا مه های زندگیم را با ان تطبیق دهم وخروجی ان میشود برداشت درست از اموزشها وبه نشاط درمانی خواهم رسید .

همسفر سبحانی
همسفر سبحانی
15 روز قبل

با سلام واحترام وادی هشت وادی حرکت هم درونی وهم بیرونی باید خواسته وهدف خود را مشخص کنم ودرراستای ان حرکت کنم کوله پشتی من پراز ضد ارزشهاست باید خالی کنم تا بتوانم ارزشها را جای گزین کنم واز این ابزارها برای پیمودن راه استفاده کنم ان موقعه میتوانم عشق را در زندگی خود لمس کنم ممنون از اموزشهای سروج

نفس زیلایی
نفس زیلایی
15 روز قبل

درود خدمت دوستان
تشکرازاستاد گرامی که دستور جلسه رابه خوبی باز نمودند…همسوبودن حرکت درونی و بیرونی من همسفر وداشتن هدف در این مسیر و اینکه ازهدفم چه منظوری دارم قطعا من رابه خواسته ام میرساند که یکی از ابزارهایش رعایت پروتکل درمان همسفران است….

همسفر اکبری
همسفر اکبری
15 روز قبل

باعرض سلام وتشکر از استاد عزیز 🌷🌷وتیم تلاشگر سایت🙏🙏من این آموزش را گرفتم که هر خواسته وهدفی را کور کورانه انتخاب نکنم وبعدمجبور شوم نیمه راه رها کنم اول ببینم منظورم از این خواسته چیست ایا معقول است اگر معقول است باعشق انتخاب کنم وبا تمام وجودم برای رسیدن به آن تلاش کنم

همسفر ملکی
همسفر ملکی
15 روز قبل

با عرض سلام و خداقوت وتشکر فراوان از استاد گرامی. استاد فرمودند که باید در حرکت منظور از هدفی ‌که داریم را بدانیم و عاشق هدفمان باشیم.من اگر عاشق هدفم باشم که درمان است با تمام وجود برای آن تلاش می‌کنم و نیروی های بازدارنده را می‌شناسم و اجازه نمی‌دهم مانع حرکت درست من شود.با تشکر فراوان از تیم پر تلاش سایت🌹

همسفر سید محسنی
همسفر سید محسنی
15 روز قبل

با سلام و خسته نباشید خدمت شما و خداقوت، این دستور جلسه که استاد به خوبی باز کردن. با تشکر از کمیته آموزش و سایت

مرتضی مسافر سفر اول
مرتضی مسافر سفر اول
14 روز قبل

باعرض سلام واحترام
تشکر میکنم از کمیته محترم آموزش وتشکر از استاد گرامی
سپاسگزارم از همه دوستان خدمتگزار سروج وتشکر میکنم از تیم وعوامل زحمت کش سایت

مری اسماعیلی
مری اسماعیلی
13 روز قبل

درود و خداقوت به استاد گرامی و اعضای محترم.🙏🙏🌸🪷

فردوس استکی
فردوس استکی
12 روز قبل

باسلام و درود فراوان
خداقوت
استاد بزرگوار همان طور که بیان نمودند وادی هشتم امید و تغییر نگاه پیام اصلی آن می‌باشد
انشاالله که هر لحظه تغییر نگاهی بهتر از لحظه قبل و در راستای تفکر و عمل سالم درونمان ایجاد شود
سپاسگزارم از کمیته آموزش و تیم ارجمند سایت
در پناه حق باشید ،♥️🌹

همسفرحریری
همسفرحریری
11 روز قبل

باسلام وتشکر از استادوهمه خدمتگزاران سروج
استادفرمودند هدف وخواسته وراه باید درست باشد .
باید خواسته های خودم رابشناسم یعنی همان حرکت درونی ودر مسیر درست حرکت کنم که همان حرکت بیرونی من را تشکیل میدهد و آگاهانه وباتلاش برای رسیدن به خواسته حرکت کنم.