جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
حمایت سالم، حمایت ناسالم

هرچقدر جهالت های ما بیشتر باشد، حمایت های ناسالم ما نیز بیشتر است. پس با بالا بردن دانایی و آگاهی خودمان است که میتوانیم حمایت هایمان را از نوع حمایت سالم کنیم.

موضوع کارگاه آموزشی همسفران: حمایت سالم، حمایت ناسالم

استاد: همسفر غلامی

تاریخ: دوشنبه ۱۴۰۴/۴/۲۳

حمایت طبق آموزش های جلسات به معنای ارائه خدمات به فرد بیمار یا افراد دیگر، به منظور افزایش ظرفیت و توانایی های او، در کنار او قرار گرفتن، پشتیبانی کردن و قدمی برداشتن بدون منت برای حل مسأله، نه اینکه خودمان کاملاً مسأله را حل کنیم می‌باشد.

حمایت ناسالم: وقتی حمایت‌های ما برمبنای به عهده گرفتن مسئولیت های فرد مصرف کننده و انجام تمام و کمال مسئولیتهایش همراه با روحیه طلبکاری وتوقع و انتظار از او باشد، نشان دهنده حمایت های ناسالم از طرف ما می‌باشد.

حمایت سالم: با یک تفکرسالم شروع می شود. سپس به مرور زمان با این تفکر سالم به شناخت جایگاه خودمان و فرد مصرف کننده میرسیم. در ادامه با آموزش گرفتن و بالا بردن آگاهی خودمان نسبت به بیماری اعتیاد و حالات یک فرد مصرف کننده، میتوانیم به یک تشخیص سالم برسیم. درنتیجه عمل ما یک عمل سالم شده و حمایت سالم را به دنبال دارد.

مرز بین حمایت سالم و حمایت ناسالم، به اندازه یک تار مو می باشد، نکته حائز اهمیت برای تشخیص نوع حمایت این است که بدانیم اگر حمایتی که میخواهیم انجام بدهیم بر مبنای نجات یک فرد باشد و به دنبالش آگاهی و دانایی باشد این حمایت یک حمایت سالم است. ولی اگر حمایت بر اساس خواسته های ما و رسیدن به هدف های خودمان باشد، این یک حمایت ناسالم است.

هرچقدر جهالت های ما بیشتر باشد، حمایت های ناسالم ما نیز بیشتر است. پس با بالا بردن دانایی و آگاهی خودمان است که میتوانیم حمایت هایمان را از نوع حمایت سالم کنیم.

عوامل شکل گیری حمایت های ناسالم عبارتند از:

۱ـ مقصر دانستن خودمان و دیگران در ایجاد بیماری اعتیاد؛ که باعث قرار گرفتن در مثلث تفکر زائد افیونی که از سه ضلع ۱ـ ترس مسموم 2ـ شرم مسموم۳ـ گناه مسموم شکل گرفته است، می شود.

خانواده به خاطر بودن در این مثلث شروع به باج دادن و برآورده کردن خواسته های فردمصرف کننده در هر زمینه ای می‌کند تا او را وارد چرخه درمان کند. این حمایت های ناسالم ریشه در مقصر دانستن خودمان است.

زمانی که خودمان را به جای مقصر دانستن، مؤثر بدانیم، در وهله اول به جای سرزنش کردن، خودمان را می بخشیم. به این نتیجه می رسیم در گذشته اگر کاری انجام می‌دادیم، به دنبال بهترشدن وضعیت بودیم نه چیز دیگر و این باعث یک آرامش نسبی برای ما می شود و منعطف تر میشویم و شروع میکنیم به آموزش گرفتن وطبق آموزش ها رفتارکردن، یعنی وارد مرحله آموزش پذیری می‌شویم.

۲ـ خواسته یا نیاز: زمانی که میخواهیم دیگری درمان شود و هنوز ضرورت درمان خودمان ایجاد نشده، دائم خواسته داریم و حاضر به انجام دادن هر کاری هستیم تا فرد به جلسه بیاید.

۳ـ مسئولیت های فرد را برعهده گرفتن: که ریشه اش در منیت ماست. فرد دیگر توانایی انجام دادن هیچ کاری را ندارد، وابستگی فرد به مرور زمان نسبت به ما بیشتر می شود و همیشه برای انجام هر کاری به دنبال یک ناجی می باشد و روزبه روز توقعش بالاتر می رود و دوست دارد که دائم به میل او رفتار کنیم.

۴ـ توقع و انتظار: به عنوان یک خانواده مصرف کننده توقع داریم فرد زمانی که وارد پروسه درمان شد سریع خوب شود و یا اینکه دیگر هیچ گونه رفتار اشتباهی نداشته باشد و گاهاً پافشاری کردن روی این ها باعث می‌شود که شخص از پروسه درمان خارج شود و اینها تمامأ حمایت های ناسالمی است که ما انجام میدهیم.

۵ـ عمل های به ظاهر نیک: تمام حمایت های ناسالم ما عمل به ظاهر نیک است. ظاهری خوشایند دارند ولی نتیجه آن آسیب و تخریب است. (نیت ما خو ب است اما نتیجه منفی به دنبال دارد)، با حمایت های ناسالم ما فرد مصرف کننده راحت تر به مواد و خواسته هایش می رسد. ولی اگر خود شخص باعواقب اعتیاد روبه رو شود، دست از انکار کردن برمیدارد و خودش به دنبال راهی برای درمان خودش است. برای همین است که در جلسات گفته میشود هیچ شخصی نمیتواند برای یک فرد مصرف کننده کاری کند جزخودش.

خروجی حمایت ناسالم :

مهم‌ترین اثر حمایت ناسالم، این است که بیمار زجر بیماری اعتیاد را نمیکشد، چون ما همیشه نقش یک سپر در مقابل او را داریم و ترکش های اعتیاد دائما در حال خوردن به ما می باشد نه خود فرد.اینجاست که عادت می‌کند دائما ما را دور بزند و مسئولیت درمان خودش را نمی‌پذیرد. واین که هربار که از مسیر درمان خارج میشود و جایگاه خودش را ازدست میدهد میخواهد با طلبکاربودن و کینه و نفرت خلأ های خودش را پرکند.

عوامل رسیدن به حمایت سالم:

۱ـ برگرداندن مسئولیت های فرد به خودش

۲ـ دیدن نقاط قوت او

۳ـ حمایت قاطعانه: یعنی با قدرت تفکر و بیان صحیح مشکلات و احساسات، برای حل مشکل در خانواده

۴ـ شناخت جایگاه ها: جایگاه پدر، همسر، فرزند

۵ـ گوش دادن بدون قضاوت، احترام به احساسات و نیازهای فرد، کمک کردن به حل مسئله نه حل کردن کامل مسئله برای او

عدم رعایت قوانین و حرمتها در جایگاه های خدمت یعنی حمایت ناسالم از تشکیلات و اهداف آن

مهمترین عامل برای تشخیص حمایت سالم از حمایت ناسالم، پذیرش بیماری خودمان است. اینکه برای خودمان به جلسات بیائیم و آموزش بگیریم. از تجربه کردن نترسیم. اگر به قدرت تشخیص رسیدیم که بایستی کاری را انجام بدهیم با آموزش گرفتن و مشاوره راهنمایان، سعی کنیم ازترس هایمان عبورکنیم .

هر چقدر ترس ها و شرم ها در ما بیشتر باشد، با رفتارهای اشتباه، مصرف کننده را از مسیر درمان دور می کنیم. با حمایت های ناسالم، این فرصت را به مصرف کننده می دهیم که خودش را پشت سپری که خودمان برای او ساخته ایم پنهان کند و روزبه روز بیشتر به سمت مواد و تخریب بیشتر پیش برود.

هر فردی مسئول درمان خودش است ولاغیر. ما تنها با کسب دانایی و آگاهی، آرامش داشتن، قضاوت نکردن، سرزنش نکردن، بها دادن به اطرافیان، حمایت بی منت، و… میتوانیم بر دیگران تأثیرگذار بوده و حمایت سالمی از یک فرد مصرف کننده داشته باشیم و این پروسه نیز زمان براست. واین نکته را نیز مدنظرقرار بدهیم که همیشه انگیزه خود برای کمک به فرد را ارزیابی کنیم،که آیا او را برای درمان تشویق کرده ایم؟ یا مصرف راحت تر؟


دوستانی که در این زمینه مشارکت نمودند:

همسفران: سبحانی ـ رحیمی ـ ابراهیمی ـ مزروعی ـ قادری ـ محمدی ـ مکری ـ بیگدلی ـ اسکندری ـ توانا ـ موسوی ۱ ـ

مسئول کارگاه: همسفر زیلایی
مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم علیرضا
4 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

5 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علیرضا ۲
علیرضا ۲
3 روز قبل

دریافتم که؛
حمایتی، که راه ساخته شدن را به من آموزش دهد، سالم و آنچه که مرا بسوی اهمال، طلبکاری و مسئولیت گريزي سوق دهد حمایتی ناسالم است.
تشک و قدردانی فراوان از استاد و تیم پرتلاش و قدرتمند سایت سروج.

آخرین ویرایش 3 روز قبل توسط علیرضا ۲
همسفر عدنانی
همسفر عدنانی
3 روز قبل

با سلام وتشکر از استاد عزیز که بخوبی به تمام نکات کلیدی وریز اشاره کردند وبا عدم پذیرش بیماری خودم وعدم پذیرش بیماری یک مصرف کننده وبه دنبال خواسته خودم بودن نه نجات یک بیمار ،وعدم تشخیص اینکه یک فرابیماری است وبا ترس وشرم وگناه مسموم باعث مسئولیت گریزی وتوقع واز دست دادن اعتماد به نفس وتخریبهای بیشتری میشدم و به جای اینکه کنار او باشم مقابل او قرار میگرفتم وامنیت وارامش را از خودم واطرافیان سلب میکردم ،و حمایت سالم از نا سالم را نمیشناختم ،واموختم برای حمایت سالم باید تفکر ،مهر صبر ،گذشت ،عدالت ،شجاعت داشته باشم 🌹

همسفر سبحانی
همسفر سبحانی
3 روز قبل

با سلام وادب احترام با گرفتن اموزشها باید فرق بین حمایت سالم وحمایت نا سالم را یاد بگیم که هم اسیب نبینم وهم اسیب نزنم معتاد پروری نکم هرچه قدر از جهل به عقل برسم حمایت سالم انجام می دهم واز احساسی بودن فاصله میگیرم ممنون از خدمت گذاران سروج

همسفر مزروعی
همسفر مزروعی
3 روز قبل

با سلام و تشکر از استاد گرامی همه خدمتگزاران لایق سروج خروجی حمایت ناسالم باعث می شوداعتماد به نفس طرف مقابل پایین بیاید وسپری را که با جهالتهایمان و تفکر زائد افیونی برای مصرف کننده سا خته ایم خودش را پنهان کند وروزبه روز تخریبش بیشتر می شود.

همسفر رضازاده
همسفر رضازاده
2 روز قبل

باسپاس از کمیته آموزش و تمامی خدمتگزاران سروج بابت نمایاندن راه به ره گم کردگان 🙏