جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جهانبینی

هجرت معنوی، یعنی حرکت از نفس اماره به نفس مطمئنه و همانطور که در پیام سفر اول آمده سفر آهنگ هجرت از جهالت به سوی عشق و ایمان و سلامت؛ بنابراین هجرت معنوی به معنای دست کشیدن از جهالت‌هاست، یعنی رهایی از دور زدن‌ها، پنهانکاری‌ها و تمام رفتارهایی که مانع رشد و تعادل ما می‌شود و این یعنی به تغییر نگاه دست یافته‌ایم.

موضوع کارگاه آموزشی: جهانبینی

استاد: همسفر علیزاده

تاریخ: چهارشنبه 21/3/1404

ابتدا تولد ۷ سالگی مسافر اسماعیل و همسفر کشاورز را خدمت همه عزیزان تبریک عرض می‌کنم.

جهان بینی یعنی آنچه ما نسبت به کل هستی(برداشت، دریافت، احساس، ادراک ) می‌نماییم. به عبارتی چگونگی نگاه یا نگرش ما نسبت به هر موضوعی را جهان‌بینی می‌گویند.

دو نوع جهان‌بینی داریم؛ ۱-جهان بینی درون ۲- جهان بینی بیرون

جهان‌بینی درون شامل برداشت، دریافت، احساس، ادراک ما نسبت به صور پنهان خودمان (درون خودمان) می‌باشد.

و جهان بینی بیرون( اطراف ما) شامل چگونگی برداشت، دریافت، احساس و ادراک ما نسبت به کل هستی است‌.

جهانبینی یکی از اضلاع مثلث درمان است: جسم، روان و جهان بینی؛ بنابراین برای درمان واقعی و کامل نیاز به تغییر جهانبینی داریم، چون درمان با رشد همزمان این سه ضلع اتفاق می‌افتد.

در طول جلسات درمانی ترمیم جسم، گام بسیار بزرگی است که در فرایند کاهش تدریجی دارو، برای مسافران به مرور ایجاد می شود، اما اگر جهان‌بینی فرد به موازات این ترمیم جسمی رشد کافی نداشته باشد این درمان کامل و ریشه‌ای نخواهد بود، بنابراین مبحث اصلی جهان بینی، که تغییر می باشد، ضروری است و به جمله پرمعنایی که بر روی جلد جزوه جهان‌بینی نقش بسته می رسیم: «برای به دست آوردن آنچه تاکنون نداشته‌ایم باید آن کسی بشویم که تاکنون نبوده‌ایم»؛ این جمله به وضوح بر اهمیت تغییر تاکید دارد.

واژه تغییر از ریشه «غیر» می‌آید. یعنی برای دستیابی به آنچه می‌خواهیم باید به فردی متفاوت از آنچه تاکنون بوده‌ایم تبدیل شویم این مسیر مستلزم تغییر نگاه و نگرش ما به هر موضوعی است، چون باعث تحول در ما می‌شود. «تغییر نگاه ما مبدأ تحول ما است».

شرط اول تغییر نگاه پذیرش است؛ بدون پذیرش نمی توانیم در راه درمان خود قدم برداریم.

تحول یعنی؛ دگرگونی و از حالتی به حالت دیگر درآمدن است و یک یا چند گام فراتر از تغییر است. وقتی چنان تغییر کنیم که حتی جنس و ماهیت وجودیمان دگرگون شود، متحول شده ایم. بسیاری از ما تغییراتی را تجربه می‌کنیم اما اغلب این تغییرات ناپایدار است چون به مرحله تبدیل و نهایتاً ترخیص نمی‌رسد.

تغییر فرایندی تدریجی و مرحله‌ای و به مرور زمان و گام به گام در ما شکل می‌گیرد تا نهایتاً به تحول تبدیل شود، نمی‌توان انتظار داشت که تغییرات یک مرتبه در ما رخ دهند.

به عنوان مثال؛ شربت اپیوم در اختیار مسافرانی قرار می‌گیرد که قدم در مسیر درمان گذاشته‌اند اگر مسافری این شربت را دقیقاً مطابق با دستورالعمل، به میزان تعیین شده مصرف کند، نگاهش به آن، نگاه دارو هست، اما اگر مسافری زمان مصرف داروی او گذشته باشد و توجیه کند که اشکالی ندارد حالا می‌خورم یا حتی میزان مصرف را خودسرانه افزایش دهد به این بهانه که امروز حالم خوب نیست دیگر نگاه او نگاه دارو نیست و باعث می‌شود به تدریج از مسیر درمان دور شوند.

برای تغییر و سپس تحول در زندگی، لازم است سفری معنوی داشته باشیم که به تغییر جهان بینی ما منجر شود. در اینجا منظور از سفر حرکتی است از یک مبدا معلوم به یک مقصد معلوم، سفری که ما را از ترس به شجاعت از دروغگویی به راستگویی از کفر به ایمان از نفرت به عشق از اعمال ضد ارزشی به اعمال ارزشی و نهایتاً از ظلمت به نور هدایت کند.

در این سفر؛ ترس، دروغگویی، کفر،… را از دست می‌دهیم و در عوض شجاعت، راستگویی و ایمان… را به دست می‌آوریم به عبارت دیگر هجرت معنوی می کنیم. هجرت معنوی، یعنی حرکت از نفس اماره به نفس مطمئنه و همانطور که در پیام سفر دوم آمده سفر آهنگ هجرت از جهالت به سوی عشق و ایمان و سلامت؛ بنابراین هجرت معنوی به معنای دست کشیدن از جهالت‌هاست، یعنی رهایی از دور زدن‌ها، پنهانکاری‌ها و تمام رفتارهایی که مانع رشد و تعادل ما می‌شود و این یعنی به تغییر نگاه دست یافته‌ایم.

وقتی تصمیم به تغییر می‌گیریم و در مسیر آموزش‌ها به سمت جلو حرکت می‌کنیم باید زاویه دید خود را ۱۸۰ درجه تغییر دهیم، در هر نقطه‌ای قبل از این، احساس کنیم به هدف رسیده‌ایم، ناخودآگاه برای خود سقفی تعیین می‌کنیم و از ادامه مسیر باز می‌مانیم و امکان انحراف و کج فهمی و لغزش دوباره وجود دارد، چون تغییر ثابت و واقعی نیست و تغییر تاکتیکی می شود. تغییر واقعی توقف پذیر نیست، باید به این حرکت ادامه دهیم تا به سلامتی کامل و احیای تمامی توانایی‌های خود برسیم. پس همواره باید در راستای آموزش‌ها حرکت کنیم.

تغییر تاکتیک به این معناست که ما در مواجهه با یک مشکل یا ضد ارزشی فقط روش خود را تغییر می‌دهیم و آن ضدارزشی در رنگ و لباس دیگری جلوه می کند. به عنوان مثال؛ با حضور در جلسات و آموزش گرفتن تصمیم می‌گیریم فرزند و همسر و… خود را با دیگران مقایسه نکنیم، ولی این مقایسه را در موضوعات دیگر با افراد دیگر انجام می دهیم، در صورتی که مقایسه زمانی ارزشمند است که ما دیروز خودمان را با امروز خودمان و یا دیروز فرزندان و اطرافیانمان را با امروزشان مقایسه کنیم، نه اینکه صرفاً تاکتیک خود را در مورد یک موضوع خاص تغییر دهیم و این نشان می دهد هنوز به تغییرات اساسی و کلی دست نیافته ایم.

جهان بینی به این معناست که نقاط ضعف و قوت خود را بشناسیم و در جهت برطرف کردن نقاط ضعف خود تلاش کنیم (یعنی به پذیرش رسیده باشیم ) و نقاط قوت خود را تقویت کنیم.

همانطور که در وادی سوم آمده، هر انسانی دارای پتانسیل و توانایی‌های بالقوه است اما مصرف مواد مخدر، تفکرات افیونی و تفکرات زائد افیونی این توانایی‌ها را به حالت خفته در می‌آورد، در جلسات آموزش می‌گیریم که با از دست دادن ضد ارزشی‌ها بتوانیم این نیروهای خفته را بیدار کنیم. «فر بر باد رفته و در خاکستر مدفون شده خاکسترنشینان مانند گنجی به صاحبان اصلی شان پس داده خواهد شد».

زمانی به خویشتن خویش می‌رسیم که به صور پنهان و آشکار خود بها دهیم و آنها را بشناسیم و این شناخت در جهت رسیدن به زاویه ۱۸۰ درجه ای (حرکت در مسیر ارزشها) باشد. سعی کنیم از تغییر به تبدیل و ترخیص برسیم اگر این مراحل را طی کنیم دیگر تغییر تاکتیکی معنا نخواهد داشت زیرا جنس وجودی ما تغییر کرده است.


دوستانی که در این زمینه مشارکت کردند:

مسافران: حسن ۱- میثم ۲- یوسف- حجت- حسین ر- علیرضا ۲- حمید

همسفران: موسوی- اکبری- استکی- احمدی- کشاورز- توانا

مسئول کارگاه: مسافر سفر دوم میثم
پشتیبان: مسافر سفر دوم علی
مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم حسین
5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

11 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مسافر حمید لژیون نهایی
مسافر حمید لژیون نهایی
1 ماه قبل

با سلام و خداقوت به همه خدمتگزاران صدیق جمعیت سروج و با عرض خسته نباشید به تیم پرتلاش سایت و کمیته محترم آموزش. ضمن عرض تشکر از استاد که دستور جلسه را به خوبی باز کردند و متوجه شدم من باید نقاط ضعف خودم را بشناسم و نقاط قوت خود را تقویت کنم و از تغییر تاکتیک پرهیز کنم و و با تکرار و تمرین و با آمدن مداوم به جلسات و گرفتن آموزش ها و کاربردی کردن آنها بتوانم همه کارهای ضد ارزشی را از دست بدهم و در مسیر ارزش‌ها حرکت کنم تا در سفر معنوی که مد نظر جلسات است قرار بگیرم و به درمان واقعی برسم.
سپاسگزارم

مسافر احسان از لژیون آماده سازی
مسافر احسان از لژیون آماده سازی
29 روز قبل

با سلام و تشکر از کمیته محترم آموزش و استاد گرامی
برداشتم از این دستور جلسه این جمله استاد بود که :
هجرت معنوی، یعنی حرکت از نفس اماره به نفس مطمئنه و همانطور که در پیام سفر دوم آمده سفر آهنگ هجرت از جهالت به سوی عشق و ایمان و سلامت؛ بنابراین هجرت معنوی به معنای دست کشیدن از جهالت‌هاست، یعنی رهایی از دور زدن‌ها، پنهانکاری‌ها و تمام رفتارهایی که مانع رشد و تعادل ما می‌شود و این یعنی به تغییر نگاه دست یافته‌ایم
و برای درمان اعتیاد باید هر سه ضلع جسم و روان و جهان بینی به تعادل برسد.

همسفر رضایی
همسفر رضایی
29 روز قبل

سلام خداقوت استاد تشکر عالی جلسه را باز کردید برداشت من باید به پذیرش نقاط قوت و ضعف خودم بپزیرم وبااموزش و کاربردی کردن متمرکز شدن فقط روی خودم وسقف تعیین نکردن میتوانم
به تعقیر جهان بینی بدهم

همسفر رضایی
همسفر رضایی
29 روز قبل

سلام خداقوت استاد تشکر من تولد7سالگی مسافر اسماعیل وهمسفرکشاورزرابه استاد راهنمای عزیزم و جناب آقای مهندس دژاکام ومسافر اسماعیل وهمسفرکشا.وزراتبریک میگم و خانواده سروج تشکر از کمیته آموزش ومسلولین سایت

مسافر علی لژیون نهایی
مسافر علی لژیون نهایی
28 روز قبل

با سلام وعرض ادب
باتشکر از کمیته محترم آموزش وتمام زحمتکشان تفکر سروج.
آموختم که باید به درون خود بروم وامروزم را بادیروز خودم مقایسه کنم اگر هنوز از دانسته های غلط ذهنی پیروی میکنم در مسیر ضد ارزش ها هستم وتغیر تاکتیک داده ام .باید بتوانم نقاط ضعف خودم را بشناسم وبه نقطه قوت تبدیل کنم ودر جهت رسیدن به هدفم که درمان است ضد ارزش ها را از دست بدهم تا تغیر نگاه پیدا کنم.

مهدی مسافر سفر اول از لژیون نهایی
مهدی مسافر سفر اول از لژیون نهایی
28 روز قبل

با سلام و عرض خسته نباشید به همه عوامل سروج و با تشکر بخاطر تمام زحمت هایی که برای همدردهای خودتان می کشید

مسافراسماعیل نهائی
مسافراسماعیل نهائی
28 روز قبل

با سلام خسته نباشید به استاد وکمیته آموزش
من اموزش گرفتم که با تغیر نگاه از ضد ارزش هایم به سمت ارزشی بودن حرکت کنم

همسفر توانا
همسفر توانا
28 روز قبل

باسلام ودورودوباتشکر از استاد عزیزم ،هرگاه دید من نسب به درک وبرداشت آنچه دراطراف من اتفاق می افتد تغییرکند ومن در جهت ارزش‌ها تغییر مسیر داشته باشم یعنی جهان بینی من تغییر کرده ومن زندگیه سالمی خواهم داشت واز ان لذت بیشتری خواهم برد.

همسفر سبحانی
همسفر سبحانی
28 روز قبل

باسلام وتشکر از استاد گرامی با جهایبنی می توانم مبدآ ومقصد خود را مشخص کنم وحرکت درونی داشته باشم باید تغییر نگاه داشته باشم واگاهی ودانای خودرا افزایش بدهم ممنون از کمیته اموزش

همسفر عدنانی
همسفر عدنانی
26 روز قبل

با سلام وتشکر از استاد عزیزم وخدمتگزاران سروج ،استاد فرمودند ؛
تغییر یعنی نگاه ونگرش من نسبت به موضوعات عوض شدن ونه اینکه روش من در مواجهه با ان تغییر کردن ،وجنس من باید تغییر کند ، زمانی که حس توقع یا کینه و… را از دست بدهم نه اینکه نسبت به شخص از دست بدهم ونسبت به شخص دیگری داشته باشم وسپس با مرور زمان وپایداری در ان به تحول می رسم وسپس به ترخیص 🌹

مسافر حسین رحیمی هلق
مسافر حسین رحیمی هلق
25 روز قبل

اصل درمان تغییر جهان بینی است . اگه جهان بینی من تغییر نکند درمان اتفاق نیفتاده است . ممنون از کمیته آموزش و استاد