جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
وادی سوم

بلوغ فکری یعنی؛ شخص در مواجهه با یک موضوع خاص یا یک مشکل، آن را به صورت منطقی، به دور از هرگونه احساسات و تعصب و پافشاری به دانسته‌های غلط ذهنی خود حل کند. رها نکردن اطلاعات نادرست و افکار غلط و تعصب روی آنها مانع بلوغ فکری می‌شود.

موضوع کارگاه آموزشی: وادی سوم

استاد: مسافر سفر دوم علی

تاریخ: چهارشنبه ۳/۱۴ /۱۴۰۴

تیتر وادی سوم: «باید دانست هیچ موجودی به میزان خود انسان به خویشتن خویش فکر نمی‌کند».

کتاب چهارده وادی برای رسیدن به خود (عشق) منبعی ارزشمند برای افراد درگیر با بیماری اعتیاد و خانواده‌هایشان می باشد، این کتاب آموزش لازم خودش را می‌خواهد و اینطور نیست که یک فرد مصرف کننده به تنهایی بخواهد این کتاب را تهیه کند و به درک درستی از آن برسد و خود را از بیماری اعتیاد نجات دهد.

در متن کتاب، از وادی سوم آمده با شروع زندگی در این وادی برای خود آغازی تازه داریم آغازی که ما را به سلامتی، صلح، آرامش و آسایش برساند. یک مصرف کننده با آغاز مصرف مواد، سلامتی، صلح، آرامش و آسایش خود و خانواده‌اش را از دست می‌دهد و به اعتیاد سلام می‌کند. با گذشت زمان از سلامتی دورتر و به بیماری اعتیاد نزدیک‌تر می‌شود. در مراحل اولیه مصرف کننده با پنهانکاری، دروغگویی و دور زدن تلاش می‌کند تا مصرف خود را مخفی کند اما به مرور زمان قادر به انجام مسئولیت‌های شخصی خود نیز نمی‌باشد و خانواده به این نتیجه می‌رسد که مصرف کننده قدرت تفکر و تصمیم گیری ندارد.

حال می‌خواهیم بدانیم چگونه می‌توانیم سلامتی، صلح، آرامش و آسایش خود را به دست آوریم؟

این وادی می‌گوید: باید دانست هیچ موجودی به میزان خود انسان به خویشتن خویش فکر نمی‌کند؛ یعنی هر فردی که به مصرف مواد اعتیاد دارد و آرامش خود را از دست داده اگر با بهترین کاوشگران و فیلسوفان جهان هم نشست و برخاست داشته باشد تا زمانی که خود او نخواهد هیچ کس نمی تواند به او کمک کند. او عادت کرده دیگران برایش تصمیم بگیرند و حتی از این موضوع ناراحت است. این وادی می‌گوید تنها خود فرد است که باید برای خودش فکر کند و تصمیم بگیرد.

فرد معتاد غالباً تمام مشکلاتش را به گردن خانواده می‌اندازد و خانواده هم به نوبه خود تمام نگرانی‌ها و ناآرامی‌هایش را به مصرف کننده نسبت می‌دهد.

یک مصرف کننده و خانواده مصرف کننده باید به این درک برسد که هیچکس نمی‌تواند به آنها کمک کند و حتی یک شخص درمان شده نیز درک کند که به هیچ مصرف کننده‌ای نمی‌تواند کمک کند تا زمانی که خود فرد بخواهد درمان شود.

ساختمان، تشکیلات، صندلی‌ها، راهنمایان و خیلی چیزهای دیگر همه در خدمت این هستند که یک فرد از این امکانات استفاده کند و به درمان برسد. جلسات به خودی خود کاری نمی‌تواند انجام دهد اگر جلسات درمان کننده بودند هر کسی که وارد می‌شد بدون استثنا درمان می‌شد، اما واقعیت این است که فقط افرادی درمان می‌شوند که به بلوغ فکری رسیده‌اند این امکانات را می‌شناسند و از آنها استفاده می‌کنند و منتظر نیستند دیگران برایشان کاری انجام دهند.

همه افراد چه دختر و چه پسر، در یک سنی به بلوغ جسمی می‌رسند، و این بلوغ جسمی ناشی از تغییرات فیزیولوژیکی در بدن است، اما رسیدن به بلوغ جسمی لزوماً به معنای داشتن بلوغ فکری نیست، ممکن است فرد به میانسالی یا حتی پیری برسد اما هنوز به بلوغ فکری نرسیده باشد.

بلوغ فکری یعنی؛ شخص در مواجهه با یک موضوع خاص یا یک مشکل، آن را به صورت منطقی، به دور از هرگونه احساسات و تعصب و پافشاری به دانسته‌های غلط ذهنی خود حل کند. رها نکردن اطلاعات نادرست و افکار غلط و تعصب روی آنها مانع بلوغ فکری می‌شود.

مشخصات افرادی که هنوز به بلوغ فکری نرسیده‌اند:

۱- ناراضی بودن از خود و دیگران:

افرادی که به بلوغ فکری نرسیده‌اند اغلب از خود و دیگران ناراضی هستند و به دنبال مقصر می‌گردند. خانواده علت مشکلات و ناکامی ها را مصرف کننده می‌بیند، مصرف کننده هم همین دیدگاه را نسبت به خانواده خود دارد. با توجه به اینکه وضعیت کنونی ما عین عدالت است، ما به دنبال سهم دیگران از مشکلات و بدبختی‌هایمان نباشیم، بلکه به جای مقصر دانستن دیگران، به دنبال سهم خودمان از مشکلات باشیم و ببینیم چه نقشی در این وضعیت داریم.

۲- تمایل به فرار از مشکلات؛

افرادی که به بلوغ فکری نرسیده‌اند به جای حل مشکلات به دنبال این هستند که از مشکلات فرار کنند و اگر مجبور به مواجهه با مشکلی شوند، به دنبال کوتاه‌ترین و راحت ترین راه هستند، نه بهترین راه

۳- انتظار و توقع داشتن از دیگران

افرادی که به بلوغ فکری نرسیده‌اند چون دیگران همیشه برایشان تصمیم گرفته‌اند عادت دارند که دیگران کارهای اصلی آنها را انجام دهند. آنها از این وضعیت ناراضی‌اند، اما فقط می‌خواهند مسئولیت از سر خودشان رفع کنند، در این شرایط آنها همیشه از دیگران انتظار و توقع دارند، اگر مشکلشان حل شود که هیچ وگرنه باز هم خانواده را مقصر میدانند.

۴- ترس از تغییر

افرادی که به بلوغ فکری نرسیده‌اند از شکست خوردن می‌ترسند و تمایلی به تجربه کردن ندارند آنها دیوار و حصاری دور خودشان کشیده‌اند و می‌ترسند از آن حصار عبور کنند، این حصار امن مانع از خروج و رشد آنها می‌شود.

حال مشخصات افرادی که به بلوغ فکری رسیده‌اند:

۱- علاقمند به آموزش و یادگیری؛

افراد علاقمند به آموزش و یادگیری به دنبال ارتقای کیفیت زندگی خود هستند. درمان اعتیاد فرایندی نیست که به راحتی و تصادفی حاصل شود، بلکه حاصل سال‌ها تجربه و بررسی دقیق مسائل ریز است و برای موفقیت در آن رعایت نکات متعددی ضروری است. آموزش یکی از این نکات کلیدی است. آموزش مدنظر جلسات سروج، بر اساس از دست دادن است نه به دست آوردن، هدف رهایی از حس‌های منفی، جهالت‌ها و رفتارهای مخرب است. افرادی که به بلوغ فکری نرسیده باشند در این جلسات شرکت می‌کنند اما نه به قصد رشد شخصی بلکه به دنبال این هستند که طرف مقابل چه چیزی را از دست بدهد.

۲- روحیه قدرشناسی

زمانی که به بلوغ فکری نرسیده‌ایم، دیگران را مقصر می‌دانیم و روحیه طلبکاری داریم، اما زمانی که به بلوغ فکری رسیده باشیم شاید از مشورت دیگران بهره بگیریم اما در نهایت تصمیم گیری نهایی بر عهده خودمان است و قدردان تلاش و کمک دیگران هستیم بدون اینکه روحیه طلبکاری نسبت به آنها داشته باشیم.

۳- صبر و برنامه‌ریزی برای حل مشکلات

کسی که به بلوغ فکری رسیده باشد می‌داند که مشکلات و ناآرامی‌ها و بدبختی‌ها یک مرتبه پدیدار نشده‌اند که یک مرتبه حل شوند، بنابراین برای حل آنها برنامه‌ریزی دقیق می‌کند ممکن است برخی از مشکلات را در این مرحله نتواند حل کند، آنها را کنار می‌گذارد تا به موقع خود حل شود.

۴- خودآگاهی

این مرحله فراتر از شناخت ساده طبع و مزاج و سلیقه شخصی است، خودآگاهی شناخت عمیق از نیروهایی است که ما را به سمت ارزش‌ها یا ضد ارزش‌ها هدایت می‌کنند.

فردی که به بلوغ فکری رسیده نه تنها می‌داند چه غذایی با بدن او سازگار است بلکه می‌شناسد چه نیروی درونی او را به سمت تاریکی و بدبختیها می‌کشاند و همچنین چه نیرویی او را به سمت ارزش‌ها و مسیر درست هدایت می‌کند؟

با خود آگاهی می توانیم به این پاسخ این سؤالات برسیم که مثلاً، چرا با وجود آگاهی و شناخت از بیماری اعتیاد باز هم به سمت مصرف مواد می‌رویم؟ یا چه نیرویی ما را به دروغ، پنهانکاری و دور زدن که یک مقصد بیشتر ندارد و آن فلاکت و نابودی است، وادار می‌کند؟

باید بدانیم درون ما کسی جز خودمان نیست، آنجا خانواده، دوست و… نیستند، خودمان هستیم با دو نیرو که یکی می‌گوید انجام بده و دیگری می‌گوید انجام نده؛ شناخت این نیروها چه در جهت مثبت و چه در جهت منفی کلیدی برای درک چرایی رفتارها و تصمیم گیری‌های ماست و در نهایت راه را برای تغییر و پیشرفت هموار می‌کند.

خودآگاهی مستلزم آموزش است؛ تمام آموزش‌ها برای رسیدن به خودآگاهی و شناخت نیروهای درونی و تشخیص آنها بوده است. با رعایت این موارد و رسیدن به بلوغ فکری می‌توانیم سلامتی، صلح، آرامش و آسایش خود را دوباره به دست آوریم.


دوستانی که در این زمینه مشارکت کردند:

مسافران: حجت- روح الله- خسرو- اسماعیل- شهاب- محمد حسین- مهدی

همسفران: توانا- ابراهیمی- باقری ۲- رضایی

مسئول کارگاه: مسافر سفر دوم میثم
مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم محمد نداف
4.3 6 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

20 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مسافرمجید ۱
مسافرمجید ۱
1 ماه قبل

عرض سلام و وخداقوت ب کل جمعیت سروج بویژه تیم زحمت کش سایت
تشکر فراوان از کمیته محترم آموزش و استاد گرامی

مسافر حمید لژیون نهایی
مسافر حمید لژیون نهایی
1 ماه قبل

با سلام و خداقوت به همه خدمتگزاران صدیق جمعیت سروج و با تشکر فراوان از تیم پرتلاش سایت. ضمن عرض تشکر از استاد. از این دستور جلسه متوجه شدم تا زمانی که بلوغ فکری نرسم دیگران را مقصر میدانم.روحیه طلبکاری من روزبه‌روز بیشتر می‌شود و از همه توقع دارم که مشکلات من را حل کنند و قدر شناس زحمات آنها نیستم . با آموزش‌ها و کاربردی کردن آنها فهمیدم هیچکس به جز خودم نمی‌تواند به من کمک کند و بسیاری از مشکلات حاصل بذرهایی است که خود من در گذشته کاشته ام و با این آموزش فهمیدم زمانیکه به بلوغ فکری برسم برای حل مشکلات به دنبال آموزش ميروم از تجربه دیگران استفاده میکنم و یا اگر از کسی کمک گرفتم قدر شناسی میکنم و تصمیم نهایی با خود من است و با صبر و بردباری پله پله از راه صحیح موانع را از جلوی خود بردارم. و با آموزش و کاربردی کردن آنها بتوانم مسیر ارزش‌ها را از ضد ارزش‌ها تشخیص دهم. سپاسگزارم

همسفر رضایی
همسفر رضایی
1 ماه قبل

سلام خداقوت استاد تشکر خیلی عالی بود ممنون من باید بدانم هیچ کس به اندازه خودمان نمیتوان به من کمک کندواین هم وقت بااموزش گرفتن واموزش گرفتن تا بتوانم نیروی های درونم بشناسم وبلوغ فکری برسموباصبرواستقامت وبرنامه ریزی بدون اینکه دیگران مقصرکنم پله پله
حل کنم

همسفر رضایی
همسفر رضایی
1 ماه قبل

سلام خداقوت استاد تشکر از کمیته آموزش ومسلولین سایت

همسفر رضایی
همسفر رضایی
1 ماه قبل

سلام خداقوت استاد تشکر برداشت من بلوغ فکری یعنی با مشکلات باتعصب یادانسته های غلط ذهنی خود پافشاری نکنم وباعقل منطق باصبرواستقامت وبرنآمه ریزی وباخو داگاهی حل کنم تشکر از استاد راهنمای عزیزم جناب آقای مفتؤن بات این آموزش های ناب سروج وکل زحمت کشان سروج مسولین سایت تشکر از کمیته آموزش

مسافر علی لژیون نهایی
مسافر علی لژیون نهایی
1 ماه قبل

با سلام وعرض ادب
باتشکر از کمیته محترم آموزش وتمام زحمتکشان تفکر سروج.

آموختم که باید بپذیرم که مسئول بوجود آمدن تمام مشکلاتم خودم هستم .باید بایستم وبا برنامه ریزی درست باآنها روبه روشوم .اگر در مسیر شکست خوردم آن را تبدیل به تجربه کنم واز آن درس بگیرم وبجای توقع از دیگران ،به کمک آموزش ها خودم را بشناسم تا به خودآگاهی برسم.

مسافر حسین رحیمی هلق
مسافر حسین رحیمی هلق
1 ماه قبل

آموزش دیگری که از این جلسه آموزشی گرفتم این بود مسئولیت پذیری من را به بلوغ فکری میرساند

همسفر توانا
همسفر توانا
1 ماه قبل

باعرض سلام وباتشکر ازاستاد،اگربه شناخت خودم برسم وبدانم درجهان هستی چقدر میتوانم به خودم کمک کنم آنوقت نا امید نمی شوم و شکستها راپله ای برای سعود میبینم واموزشها در این راه بمن کمک زیادی خواهند کرد برای بدست آوردن موفقیت واز دست دادن ضدارزشیهای درونم.باسپاس فراوان از تیم پر تلاش سایت.

حجت مسافر سفر اول
حجت مسافر سفر اول
1 ماه قبل

باسلام و عرض خداقوت
وادی سوم آب پاکی را روی دست من می‌ریزد
که خودم کردم خودمم باید درستش کنم نگویم خود کرده را تدبیر نیست اتفاقا تدبیر است و خودم باید بخواهم و بدانم و درک کنم که دیگران مقصر نیستند و راه نجات من به دست خودم است و زمانی که به این درک رسیدم آنوقت از دیگران کمک می گیرم .
تشکر از خدمتگزاران جلسه و خدمتگزاران پر تلاش سایت.

همسفر ولی زاده
همسفر ولی زاده
1 ماه قبل

با سلام.
تشکر و خدا قوت خدمت استاد عزیز و کمیته آموزش
بسیار خوب و تاثیر گذار بود.

شهاب لژیون آماده سازی
شهاب لژیون آماده سازی
1 ماه قبل

با عرض سلام و احترام
من آموختم که هرکسی باید مسولیت کار خود را بپذیرد و هیچ کس نمیتواند به دیگری به اندازه خود شخص کمک کند
ممنون

همسفر سبحانی
همسفر سبحانی
1 ماه قبل

با سلام وخدا قوت به استاد گرامی با اموزشها باید به خود اگاهی برسم وبدانم اگر مشکلی امروز در زندگی من است بذر ان را خودم قبلا کاشتم وبه دنبال مقصر نگردم واز دیگران توقع نداشته باشم با تفکر وتدبیر مشکلاتم را حل کنم وبه روحیه قدر شناسی برسم ممنون از استاد گرامی

مسافر میثم ۲
مسافر میثم ۲
1 ماه قبل

باسلام و احترام خدمت همه عزیزان.
جلسه بسیار عالی و آموزنده… سپاس از کمیته محترم آموزش و استاد کارگاه آموزشی.

همسفرحریری
همسفرحریری
1 ماه قبل

با سلام وتشکر از استاد وهمه خدمتگزاران سروج
خودم هستم که میتوانم به خودم کمک کنم با آموزش و خودآگاهی وشناخت درون خودم

همسفرکشاورز
همسفرکشاورز
1 ماه قبل

سپاس از استاد🙏🏻🙏🏻🙏🏻
برداشت من؛
من دوراه دارم یامانند گذشته دنبال مقصربگردم و از زمین و زمان طلبکارباشم،یا بپذیرم که زندگی و مشکلات امروزم راباید به آرامی حل کنم،باشناخت نیروهای بازدارنده و تخریبی،وفقط باآموزش وکاربدری کردن این امر اجرا میشود🌺🌺🌺

مسافر مهران لژیون نهایی
مسافر مهران لژیون نهایی
1 ماه قبل

تشکر از استاد وکلیه عوامل وتدارکات کارگاههای آموزشی. وقتی من رهجو آهنگ حرکت وپذیرش درخود ایجاد کنم، اگر حتی بعضی مواقع هم خطا کنم‌ خود باعث تجربه ورشد من ميشود، آزمون وخطا جزئی اززندگی من است، ودر جلسات بزرگترین امتیاز من وجود اساتید بدون توقع وصادق هستند که دراین آزمون وخطاها میتوانم با آنها مشورت کنم که زودتر وبهتر به مقصد برسم🙏

همسفر عدنانی
همسفر عدنانی
1 ماه قبل

با سلام وتشکر از استاد گرامی
وادی سوم به من اموخت که هیچ کسی جز خودم نمیتواند نجات بخش من باشد ومن را به سلامتی وصلح ارامش واسایش برساند ، وهیچ کسی جز جهل من دشمن من نیست 🌹

همسفر ملکی
همسفر ملکی
1 ماه قبل

با عرض سلام و خداقوت وتشکر فراوان از استاد گرامی که به خوبی دستور جلسه را باز کردند..

مسافر سفر دوم ابراهیم
مسافر سفر دوم ابراهیم
1 ماه قبل

سلام و درود فراوان به همه دوستان 🌷
دستور جلسه اثر گذاری بود برایم ،⭐⭐⭐⭐⭐ دریافتم برای رسیدن به بلوغ فکری باید آموزش بگیرم کاربردی کنم از دست بدهم صبر داشته باشم و قدر شناس باشم و از مشکلاتم فرار نکنم.🌷
ممنون از تیم سایت وآموزش 🌹💜

مسافر سعید از لژیون آماده سازی
مسافر سعید از لژیون آماده سازی
29 روز قبل

با تشکر از استاد بابت تشریح کامل موضوع جلسه و عرض خدا قوت به کمیته آموزش و مسئولین سایت
بیشتر مشکلات من در مواردی پیش می آید که تصمیمات احساسی میگیرم و آرزومندم با استفاده از آموزش های جلسات به نقطه ای برسم که تصمیمات را تماما منطقی بگیرم