جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
تعصب و منطق

اگر نسبت به هر موضوعی تعصب داشته باشیم غیر ممکن است بتوانیم تغییر نگاه داشته باشیم هر چقدر هم دلیل و منطق برای ما بیاورند نمی‌پذیریم چون نمی‌خواهیم منطقی و عقلانی فکر کنیم و به مسائل تک بعدی نگاه می‌کنیم

موضوع کارگاه آموزشی مسافران: تعصب یا منطق

استاد: مسافر سفر دوم علی

تاریخ: شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۹

تعصب و منطق چیست؟ و چه ربطی به درمان اعتیاد دارد؟

ریشه تعصب از عصب است؛ وقتی کسی برخلاف رفتارها و افکاری که من دارم رفتار کند،عصبانی می‌شوم و به اصطلاح روی آنها تعصب دارم.

تعصب در همه موارد وجود دارد: تعصب به خانواده، قوم، مذهب، کار، ماشین، و… ولی این موارد به درمان ربطی ندارد .ما می‌خواهیم ببینیم نقش تعصب و منطق در درمان اعتیاد چیست؟ ما می‌خواهیم تعصب به جهالت‌ها، رفتارها و دانسته‌های غلط ذهنی خودمان را که بر اثر آموزش غلط و عادت‌ها به صورت یک ساختار در ما شکل گرفته و جدا شدن از آن برای ما سخت است، را بررسی کنیم.

دانسته‌های غلط زیادی در ذهن یک مصرف کننده هست که با آنها بزرگ شده و روی آنها پافشاری می‌کند و نسبت به آن تعصب دارد و حتی با ورود به جلسات همچنان با اوست؛ مثلاً همانگونه که در زمان سوء مصرف کسی جرات نمی‌کرد با ما مخالفت کند، الان هم که به جلسات می‌آییم، اگر ما را نقد کنند به هم می‌ریزیم و عصبانی می‌شویم و شاید تا چند روز هم با خودمان درگیر هستیم این یعنی ما نسبت به خصوصیت رفتاری قبل خود، تعصب داریم.

تعصب یعنی ما شناخت کافی و حقیقی نسبت به یک موضوع نداریم. مصرف کننده نسبت به دوستان خودش به دلیل اینکه تمام کارها و مصرفشان را با هم انجام می‌دادند، تعصب دارد. وقتی به جلسات می‌آید و می‌بیند اینجا با جاهای دیگر فرق دارد، می‌خواهد دوستان خود را همراه خود بیاورد. ولی در جلسات می‌گویند: کسی را همراه خود نیاورید و از رفتن به پاتوق خودداری کنید و با کسانی که مصرف می‌کردید صحبت نکنید ولی مصرف کننده در ذهنش می‌گوید: من عمری در سختی‌ها و خوشی‌ها با آنها بودم و الان هم می‌خواهم با آنها درمان شوم.

شاید اگر خودش درمان شود بتواند روی دوستان هم مصرفی‌اش هم تأثیر بگذارد و آنها هم وارد جلسات شوند، ولی اگر نسبت به ذهنیت خودش تعصب داشته باشد و رفتار کند، قطعاً هیچ کدام درمان نمی‌شوند و چون این آگاهی را ندارد،هم به خودش و هم به دوستانش خسارت می‌زند.

خیلی از تعصبات به دلیل نداشتن آگاهی است. ما یک اطلاعات جزئی کسب می‌کنیم و فکر می‌کنیم که همه چیز را می‌دانیم و کامل شده‌ایم و به آن تعصب پیدا می‌کنیم.

یکی از اصلی‌ترین شعار جلسات که به تعصب مربوط می‌شود: «تغییر نگاه ما مبدا تحول ما است»، چون اگر نسبت به هر موضوعی تعصب داشته باشیم غیر ممکن است بتوانیم تغییر نگاه داشته باشیم هر چقدر هم دلیل و منطق برای ما بیاورند نمی‌پذیریم چون نمی‌خواهیم منطقی و عقلانی فکر کنیم و به مسائل تک بعدی نگاه می‌کنیم.

منطق یعنی چه؟ به زبان ساده منطق یعنی یک گفتگو و تفکر عقلانی که من با خودم داشته باشم و برای خودم استدلال بیاورم و اطلاعاتی که دارم را تجزیه و تحلیل کنم .

تعصب و منطق متضاد همدیگر هستند ،و نتیجه عکس دارند .

عوارض تعصب: همیشه در آن تنش وجود دارد؛ درخانه و یا اجتماع و یا حتی در جلسات، باعث می‌شود که من نتوانم از دیدگاه دیگران استفاده کنم و جلوی رشد من را می‌گیرد. ولی برعکس منطق، کمک می‌کند که من در مسائل آگاهانه و بهتر تصمیم بگیرم و این باعث رشد و به وجود آمدن دیدگاه تازه در من می‌شود. مانند اینکه وقتی آگاهی و دانایی من در مورد درمان اعتیاد بالا برود، نسبت به موضوع درمان ایمان پیدا می‌کنم، و دیگر برای من فرقی نمی‌کند دیگران در مورد آن خوب بگویند یا بد و در من تنش به وجود نمی‌آید و تعصب نشان نمی دهم.


دوستانی که در این زمینه مشارکت نمودند:

مسافران سفر اول: حسین۲-مجید-جعفر -حجت- اسماعیل- مهران- امیر- مهدی- داود -خسرو- حسین۱

مسافران سفر دوم: حسین( نریمانی)- علیرضا۲

مسئول کارگاه: مسافر سفر دوم میثم
مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم عباس
5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

15 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همسفر خدائیان
همسفر خدائیان
29 روز قبل

تشکر از. استاد که دستور جلسه را به سادگی و قابل فهم باز کردند 🙏🌺
تمام تعصبات من ناشی از نا آگاهی و خود برتربینی و منیت من است و تا زمانی که تعصبات بی جا دارم تغییر نگاه درمن به وجود نمی آید و در نتیجه تحولی هم در من ایجاد نمی شود۰

مسافرمجید۲ (لژیون نهایی)
مسافرمجید۲ (لژیون نهایی)
29 روز قبل

سلام وقت بخیر
به نظرم عالم همه چیزهایی که اجازه نمیده من اموزش ها را بگیرم یا اونهارو بتونم به نحو احسن کاربردی کنم تعصب هست که اینجا به کمک اساتید یاد گرفتم هرچیزی را منطقی برسی کنم و از چند جهت بهش نگاه کنم تا هم هموزش بگیرم هم در کاربردی کردن انها در نمونم با تشکر🌺

محسن ازلژیون آماده سازی.
محسن ازلژیون آماده سازی.
29 روز قبل

سلام.تولدچهارسالگی علی رابه اعضاء سروج تبریک میگم..تعصب وجهل توی دعای ،(کوله بارادبار)مثل طنابهایی است که به بالون وصله ونمیزاره به بالاتر بره وپروازکنه ونمیزاره ازجهالتمون جدابشیم ..وراهش اینه که من همیشه وهمه جا یه سکوتی به خودم وجسم خودم ودرون خودم وافکارخودم بدم بعدش یک رفتاری بکنم که حداقل پیش خودم شرمنده نشم……

محسن ازلژیون آماده سازی.
محسن ازلژیون آماده سازی.
29 روز قبل

سلام.تولدچهارسالگی علی رابه اعضاء سروج تبریک میگم..تعصب وجهل توی دعای ،(کوله بارادبار)مثل طنابهایی است که به بالون وصله ونمیزاره به بالاتر بره وپروازکنه ونمیزاره ازجهالتمون جدابشیم ..وراهش اینه که من همیشه وهمه جا یه سکوتی به خودم وجسم خودم ودرون خودم وافکارخودم بدم بعدش یک رفتاری بکنم که حداقل پیش خودم شرمنده نشم……

همسفر سبحانی
همسفر سبحانی
29 روز قبل

با سلام وعرض ادب احترام برداشت من تعصب ومنطق متضاد هم دیگر هستند من اگر در هر زمینه تعصب نشان بدهم نمی توانم رشد کنم واگاهی ودانائ کسب کنم ومنطق باعث می شود از تجربه واگاهی دیگران استفاده کنم واموزش لازم را بگیرم وفقط به دانسته های خودم متکی نباشم و هر روز یک اموزش تازه بگیرم ودر زندگی کاربردی کنم ممنون و سپاسگذارم

مسافر حسین رحیمی
مسافر حسین رحیمی
29 روز قبل

با تشکر از کمیته آموزش و تشکر از استاد که موضوع را از جنبه تعصب تفکری باز کردند . تعصب تفکر باعث عدم رشد من بوده و هست

مسافر سفر دوم محمد حسین
مسافر سفر دوم محمد حسین
29 روز قبل

با عرض سلام و خسته نباشید به استاد عزیز و همه خدمتگزاران سروج، همانگونه که استاد فرمودند تعصب نسبت به یک موضوع ضخامت جهالت من در آن موضوع را نشان میدهد و اگر منطق داشته باشم با تفکر آن موضوع را برای خود تجزیه و تحلیل میکنم تا بتوانم آگاهانه تصمیم بگیرم و به مرور زمان از جهالتهای خود کم کنم که منطق را در افکار ، رفتار و کردار خود رعایت کنم
با تشکر از کمیته محترم آموزش و تیم پر تلاش سایت

همسفر ملکی
همسفر ملکی
29 روز قبل

با عرض سلام و خداقوت وتشکر فراوان از استاد گرامی. برداشت من این بود که تعصب داشتن و پافشاری کردن روی دانسته های غلط خودم از جهالت من است اما منطق این است که من عقلانی به موضوعات نگاه کنم.با تشکر فراوان از تیم پر تلاش سایت 🌹

همسفر ولی زاده
همسفر ولی زاده
29 روز قبل

با سلام.
ممنون از استاد و خدا قوت”
برداشت: تعصب یعنی پافشاری روی هر موضوعی، که این از جهالت من نشات میگیرد، یعنی تقلا میکنم به دیگران ثابت کنم همین که من فکر میکنم ،یا باور دارم، و میگویم درست است و لاغیر”
تشکر از همه عزیزان خدمتگزار سروج.
برقرار باشید🌹

مسافراسماعیل نهائی
مسافراسماعیل نهائی
29 روز قبل

با سلام خداقوت به استاد وکمیته اموزش به خوبی استاد موضوع باز کردن واقعا تعصب داشتن یکی از نیروهای باز دارنده برای من بود در زمان مصرف نسبت به افرادی که با هم مصرف میکردیم داشتم وهر کاری میخواستم انجام بدم اول انها را اولویت قرار میدادم وهر جای که میرفتم تا باهام تماس می گرفتن سری بر می گشتم میرفتم در کارگاه باز کنم که دوستام میخوان مصرف کنن خمارن و تعصب داشتن توی این موضوع باعث شده بود که پافشاری توی مصرف داشته باشم مممنون

ناصر
ناصر
29 روز قبل

مسافر سفر اول ناصر
لژیون آماده سازی
هر چه بیشتر روی تفکرات ضد ارزشی خود پافشاری کنیم،از آموزش گرفتن و کاربردی کردن آنها دور تر میشویم،من به شخصه در دوران سوء مصرف رویی یک سری چیزهایی پافشاری و تعصب هایی بی موردی داشتم که الان به اونها فکر میکنم،تازه متوجه می شم که چه اشتباه بزرگی داشتم انجام میدادم.
مچکرم

مسافر حسن 1
مسافر حسن 1
28 روز قبل

سلام و درود بر یاران جستجوگر که به دنبال حقیقت هستند
برداشت من: یکی از نشانه‌های معرکه گیری در ذهن تعصباتی است که در اثر جهل و در طول زمان در من حادث شده و عواملی مانند منیت، کج فهمی ، ترس از قبول حقیقت ، از علت‌هایی است که باعث می‌شود بر تفکرات و رفتارهایم تعصب داشته باشم و اجازه تغییر ندهند.
پذیرش این مشکل و تفکر سالم بر مبنای آموزش صحیح و گفتگو با افراد صالح باعث ایجاد تغییر نگاه و شروع حرکت به سمت منطقی فکر کردن و منطقی عمل کردن که همان نقطه تعادل است خواهد شد ..
با تشکر از کمیته آموزش و تیم سایت

مسافر علی ارشادی
مسافر علی ارشادی
28 روز قبل

درود و خدا قوت به همه دوستان🖐
تشکر از کمیته محترم آموزش بخاطر انتخاب موضوعات کلیدی و موثر در درمان بیاری اعتیاد🙏
تشکر از تیم پر تلاش و ارزشمند سایت🙏🌹💐🙏

همسفر عدنانی
همسفر عدنانی
28 روز قبل

عرض سلام وتشکر از استاد
برداشت ؛تعصب یعنی پافشاری روی دانسته های خود در هر موضوعی وتک بعدی به مسائل نگاه کردن ونداشتن قدرت تجزیه وتحلیل .
خداقوت به تمامی خدمتگزاران سروج

مسافر سفر اول جواد .
مسافر سفر اول جواد .
28 روز قبل

با سلام خدمت دوستان تفکر سروج.
از استاد مچکرم که موضوع را با لحنی زیبا و از ته دل و بر دل نشست .
درسته هر چیزی از روی تعصب نگاه کنیم یا حل کنیم به جایی نمی‌رسیم ولی اگر منطق در کنار آن باشد حل مشکل میشود همیشه منطق برای راه کارهای سخت هم آسان میشود .من اینجا فهمیدم که منطق از تعصب قوی تر و کارساز تر می‌باشد.پس این راهی که من برای درمان در پیش گرفتم از روی منطق و بهترین و راحت ترین راه بود .
در آخر از همه زحمات تفکر سروج سپاسگزارم …..
مسافر سفر اول جواد

مسافر مهران لژیون آماده سازی
مسافر مهران لژیون آماده سازی
28 روز قبل

عرض درود وسپاس ازاستاد جلسه وهمچنین تشکر از تیم آموزش وسایت. به نظر من تعصب یعنی سختگیری تعصب یعنی طرفداری افراطی تعصب یعنی خشک وبدون انعطاف بودن. تعصب باعث ميشود چشمان من کور گوشهایم کرشود ودرنتیجه عقلم درست کارنکند. تعصب یعنی من ازدیدگاه خودم به مسائل بنگرم پافشاری کنم‌ که‌ درست میباشد وحاضر به تفکر وگفتگو بادیگران نباشم. تعصب من ازعصبانیت وجهل نادانی من میآید وتازمانی که ريشه این جهالت هاراپیدا نکنم تعصب درمن باقی است.