نکته مهم این است که اگر ذهن معرکه گیر را بشناسیم میتوانیم از بروز خیلی مسائل و مشکلات پیشگیری کنیم. ولی اگر شناختی روی این موضوع نداشته باشیم این ذهن معرکهگیر مدام ما را در جهت انجام کارهای ضد ارزشی سوق میدهد و باعث میشود نتوانیم در مسائلی که پیش می آید تصمیم درست را بگیریم
موضوع کارگاه آموزشی همسفران: رابطه یادگیری و معرکه گیری
استاد: همسفر مکری
تاریخ: دوشنبه 1403/10/17
هدف تمام دستور جلسات این است که به برداشت و فهم صحیح از آن موضوعات برسیم تا بتوانیم از آنها استفاده کنیم و در موضوعات به دانایی موثر تبدیلش کنیم.
این دستور جلسه یکی از کلیدی ترین موضوعات آموزشی است که باید با تمام وجودمان درک کنیم و تا زمانی که در آن شرایط قرار نگیریم نمیتوانیم متوجه این موضوع بشویم.
شاید برای اشخاصی که برای اولین بار این موضوع را شنیده اند سؤال پیش بیاید که اصلاً معرکهگیری یعنی چه؟
در قدیم اشخاصی بودند که با جمع کردن افراد دور خودشان کارهایی انجام میدادند و به اصطلاح معرکه می گرفتند. ولی منظور از معرکه گیری در جلسات چیست؟ هر کدام از ما در خانواده جایگاههای مختلفی مثل مادر، همسر، فرزند و… داریم. ولی در برابر یک سری مشکلات من از آن جایگاهی که دارم خارج می شوم و تصمیماتی را بر اساس تفکرات زائد افیونی و ضد ارزشیهایی که در من وجود دارد میگیرم و واکنشهایی را هم بر همین اساس از خودم بروز می دهم تا به آن خواسته و هدف خود برسم و یا به قولی حرف خودم را به کرسی بنشانم و تماماً حق را به خودم می دهم و حتی گاهاً توجیهاتی را هم برای خود می آورم و رفتارهایی را نشان می دهم که خارج از رفتارهای انسانی و یک فرد متعادل است. تمام اینها فرمانهایی است که از یک ذهن معرکهگیر که بر پایه جهالتهای ماست صادر میشود.
زمانی که به یک شناختی از این موضوع برسیم متوجه می شویم هر کدام از ما هم میتوانیم در جایگاه هایی که قرار داریم یک معرکه گیر قهار باشیم. و گاهاً افراد در خیلی مواقع بر اساس قدرت و تواناییهایی که دارند این معرکه گیری را انجام میدهند.
پس ذهن معرکه گیر فقط مختص مصرف کننده نیست ما خانواده ها هم در کنار یک فرد مصرف کننده دچار بیماری تفکر زائد افیونی شده و در این فضای معرکه گیری قرار گرفته ایم.
ولی نکته مهم این است که اگر ذهن معرکه گیر را بشناسیم میتوانیم از بروز خیلی مسائل و مشکلات پیشگیری کنیم. ولی اگر شناختی روی این موضوع نداشته باشیم این ذهن معرکهگیر مدام ما را در جهت انجام کارهای ضد ارزشی سوق میدهد و باعث میشود نتوانیم در مسائلی که پیش می آید تصمیم درست را بگیریم و درنتیجه مشکلات را تبدیل به یک بحران و بلکه معضل می کنیم و گره های کوری را در زندگیمان ایجاد کنیم.
«یادگیری» زمان تحصیل و مشق و نوشتن را در ذهنمان برای ما تداعی می کند، ولی در آن زمان هم همیشه یک سری موانع برای یادگیری ما وجود داشت؛ توجیهاتی برای خودمان میآوردیم که مثلاً فلان معلم خوب تدریس نکرده است، یا فرد کناری مانع یادگیری برای من شد و… مقاومت در برابر یادگیری و عوامل بازدارنده از همان دوران در ما شکل گرفته بود و تا حالا هم در ما وجود دارد.
چه عواملی مانع یادگیری (که یک هنر است) درمن همسفرمیشود؟
یکی از موانع یادگیری برای من همسفر ذهن معرکه گیر است که اجازه نمیدهد توانایی یاد گرفتن در من شکل بگیرد. آموزشهای جلسات بر این مبنا قرار دارد که ما چیزهایی را از دست بدهیم(ضدارزشی ها) تا بتوانیم چیزهایی را به دست بیاوریم. (ارزشها) ما باید دروغ را ازدست بدهیم تا راستگویی رابه دست بیاوریم. باید ترس را که یکی از اضلاع مثلث جهالت است از دست بدهیم تا به شجاعت برسیم. برای رسیدن به ذهن یادگیر هم، باید محصولات یک ذهن معرکه گیر، لجاجت- یکدندگی- گوشه گیری-.پرخاشگری- ناامیدی و… را از دست بدهیم.
یکی از موانع بسیار محکمی که بر سرراه یادگیری قرارگرفته است مثلث جهالت است.
همه ما در فضای معرکه گیری قرار میگیریم ولی خیلی مواقع فکر میکنیم ما در چنین فضایی نیستیم و این تماما برمیگردد به این که ما شناخت درستی نسبت به یک ذهن معرکه گیر نداریم.واین یعنی بودن در مثلث جهالت و تا زمانی که در این مثلث قرار داریم یعنی دچار ترس منیت و ناامیدی هستیم نمیتوانیم در مثلث دانایی که شامل ۱تفکر۲تجربه ۳آموزش است قراربگیریم.
یکی از خروجی های ذهن یادگیر پذیرش است. پذیرش افراد با همان شرایطی که دارند واین یعنی نزدیک شدن و رفتن به سمت مثلث دانایی که به مرور زمان و با رشد هر سه ضلع به مثلث دانایی موثر تبدیل شود. و آنجاست که از یادگیری ها می توانیم در جای خودش استفاده کنیم و در شرایط سخت بهترین تصمیم را بگیریم.
دوستانی که در این زمینه مشارکت نمودند:
همسفران: ابراهیمی ۲- استکی- باقری۲- عدنانی- مستأجران – بیگدلی- حریری


با عرض سلام وخداقوت و تشکر فراوان از استاد گرامی.ذهن معرکه گیر باعث میشود من از جایگاه خود خارج شوم ؛حق به جانب رفتار کنم وبرای خطاهای خودم توجیه بیاورم و تا زمانیکه ذهن معرکه گیر دارم نمیتوانم چیزی یاد بگیرم.با تشکر فراوان از تیم پر تلاش سایت 🌹
باسلام وخداقوت
باتشکراز استاد عزیز
شناخت ذهن معرکه گیریکی از مهمترین موضوعاتی است که میتوان باپذیرش ان درجهت ارزشها حرکت کرد ودانایی رابه دانایی موثرتبدیل کرد
باتشکر از تیم سایت
باعرض سلام تشکر از استاد عزیز 🌹🌹🌹خیلی موضوع مهمی بود چون من همسفر خیلی با آن درگیر بودم.وقتی ذهن معرکه گیر دارم نمی توانم در لحظه باشم وتصمیم درستی در شرایط سخت بگیرم در جهالت تمام هستم چون ترس در وجودم هست ونمی توانم تفکر کنم ولی باپذیرش، ترس هایم از من دور شد ومعرکه گیری هایم کم شد
با عرض سلام وخدا قوت به استاد محترم وتشکر از عزیزانی که که در سایت خدمت می کنند.
آموزشی که من از این دستور جلسه گرفتم این بود که چقدر من ذهن معرکه گیری داشتم ونمی دانستم.و مسأله مهم این که تا زمانی که من در جهالت، وناامیدی وترس ومنیت باشم.
از یادگیری دور هستم،
با عرض سلام وخدا قوت به استاد محترم و تشکر از عزیزانی که در سایت خدمت می کنند.
مسئله بسیار مهمی که از این دستور جلسه یاد گرفتم این بود که چه چه ذهن معرکه گیری داشتم ونمی دانستم.
وتا زمانی که در جهالت و ترس، منیت، ونا امیدی باشم. از یادگیری دور هستم.
با سلام وتشکر از استاد عزیز.
خیلی عالی وجامع اموزش دادند
ذهن یادگیر با اموزش وشناخت وتجربه به مرور زمان به دست می اید وخروجی ان رفتن به سمت دانایی واگاهی وپذیرش است 🍁🍁🍁
باسلام وتشکراز استاد عزیز وهمه خدمتگزاران سروج
معرکه گیری ذهن باعث میشود از خود غافل شوم ونتوانم جهالت های خودرابشناسم ودروبینم روی دیگران باشد .پذیرش شرایط وموقعیت خوددر رسیدن به دانایی بسیار مهم است.