جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
وادی دهم و تأثیر آن بر من

با ریشه یابی کردن یک صفت ناشایست می توانم صفت های ناشایست دیگر خودم را بشناسم و تغییر بدهم و نکته حائز اهمیت این است که باید به صورت مداوم و با تکرار و تمرین روی تغییردادن صفتهایم کار کنم

موضوع کارگاه آموزشی همسفران: وادی دهم و تأثیر آن بر من

استاد: همسفر استکی

تاریخ: دوشنبه 1403/10/03

در ابتدا میلاد با سعادت حضرت فاطمه(س) و روز زن را خدمت تمام عزیزان تبریک عرض می‌کنم و اینکه ما خانم ها وظیفه سنگینی بر عهده داریم، چون حس مادر بودن به ما هدیه داده شده است.

صفت: حالت و چگونگی یک فرد و یا چیزی را بیان میکند که یکسری صفت های پسندیده و الهی در وجودمان هست و نهادینه شده و یک سری صفت هایی را هم به مرور زمان کسب کرده ایم.(صفت های اکتسابی) مثل شجاع بودن، دروغگو بودن، ترسو بودن و… .

هر کدام از ما داریم سفری را طی میکنیم و به این خاطر می‌گویند که همسفر بال پروازمسافرش است و در این مسیر سفر برای اینکه بتوانیم صفتهایمان را تغییربدهیم باید با ۱- شناخت و ۲- پذیرش، بخواهیم صفتهایم را تغییر دهیم و آموزش گرفتن و کسب دانایی در این راه به ما کمک می کند.

ما خانواده ها با شرکت در جلسه شناخت اعتیاد متوجه شدیم دچار تفکرات زائد افیونی شده ایم که نتیجه اش زندگی سراسر آشفته و نابسامانی بود که برایمان به بارآورده بود. درون مثلث ادبار «۱نمیتوانم ۲نمیگذارد ۳نمیشود» و همچنین درون مثلث جهالت «۱ترس ۲منیت۳ناامیدی» گیر افتاده بودیم  و در این شرایط هیچگونه ایمان و باوری نسبت به درمان نداشتیم چون راه‌های مختلفی را رفته بودیم و به هیچ نتیجه‌ای هم نرسیده بودیم و روز به روز حال خودمان و مصرف کننده خراب و خراب‌تر می‌شد ولی جلسات دو پارامتر مهم در اختیار ما گذاشت: ۱- تجربه ۲- آموزش تا از مثلث جهالت و مثلث ادبار خارج بشویم و به دانایی برسیم و بتوانیم صفت‌هایمان را تغییر بدهیم.

پذیرش این جمله «وضعیت کنونی ما عین عدالت است» شاید در ابتدا سخت باشد، ولی یک واقعیت است چرا که همه ما وضعیت کنونی خودمان را با صفات خودمان رقم زده‌ایم. به عبارت دیگر وضعیت کنونی ما برگرفته از صفاتی است که هر کدام از ما در درونمان داریم. ولی جای بسی امیدواری است که آینده و تقدیرمان را هر کدام می‌توانیم از امروز با تغییر صفت خود تغییر دهیم.

وادی دهم وادی امید و هشدار است. آموزش وادی دهم به من این است که اگر بخواهم یک صفت ناپسند خود را تغییر بدهم اول باید آن صفت را ریشه یابی کنم. این یعنی چه؟

با ذکر مثالی به بررسی بیشتر موضوع می پردازیم. مثلاً تنبلی یک صفتی است که هزاران توجیه را به دنبالش دارد. برای تغییر این صفت، اول باید بفهمم چه عواملی باعث شده که تنبلی جزئی از صفت من باشد و چطور در درون من عمیقاً رشد کرده است. با ریشه یابی کردن یک صفت ناشایست می توانم صفت های ناشایست دیگر خودم را بشناسم و تغییر بدهم و نکته حائز اهمیت این است که باید به صورت مداوم و با تکرار و تمرین روی تغییردادن صفتهایم کار کنم .

در وادی دهم برای تغییر صفت هایمان صحبت از تغییر، تبدیل و ترخیص شده است، حال چرا ما نمی توانیم به ترخیص برسیم؟ چون تبدیلی صورت نمیگیرد. چرا تبدیل صورت نمیگیرد؟ چون تغییرات تثبیت نمی شود و این نکته بسیار بسیار مهمی است . برای همین در جلسات تأکید میشود کسانی که به رهایی میرسند حداقل یک سال به سفردوم بیایند و آموزش بگیرند تا تغییر صفات در آنها تثبیت شود.

این خود ماهستیم که با قدرت انتخاب و اختیاری که داریم می توانیم صفات خودمان را از رذیلت به فضیلت تغییر بدهیم آن موقع است که خود به خود سبک زندگی مان هم تغییر میکند.

برای تغییر صفت باید سه پارامتر نور، صوت و حس تغییر کند. تا زمانی که حس من تبدیل به حس سالم نشود نمیتوانم صفات خودم راتغییربدهم. تا زمانی که ظرف من از شنیده های بیهوده خالی نشود هیچگونه القائات خوب و سالمی را نمیتوانم دریافت کنم و نمی توانم نوری که درهمه کائنات جاری است و مانند خورشید برهمه جا می تابد را دریافت کنم.

کلام آخر اینکه طبق وادی سوم هیچ کس به اندازه خود من از خویشتن خویش من خبر ندارد و فقط خودم هستم که میتوانم کاری برای خودم انجام بدهم. اگر من از همان وادی شروع به تغییر خودم کرده باشم چون به تغییرات روزانه ام نظم داده ام، به یک خویش انضباطی درونی میرسم و در وادی دهم به تثبیت تغییرات میرسم.


دوستانی که در این زمینه مشارکت نمودند:

همسفران : نوروزی- همسفر خراسانی- اسکندری- مزروعی- کشاورز- حیدری- نریمانی- همسفر بنده علی

مسئول کارگاه: همسفر غفاری
مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم میثم
3.7 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همسفر ملکی
همسفر ملکی
2 روز قبل

با عرض سلام و خداقوت وتشکر فراوان از استاد گرامی که به خوبی دستور جلسه را باز کردند.واقعا شنیدن این جمله که ‌.,(وضعیت کنونی من عین عدالت است ) خیلی سخت بودو ناامید کننده اما باز جمله( خود کرده را تدبیر هست) که مصداق همین وادی دهم هستش خیلی به من امید داد که من اگر بخواهم میتوانم با شناخت و تغییر صفت های منفی خودم وضعیت کنونی خودم را تغییر دهم به شرط اینکه مدام در حال تکرار وتمرین آموزش‌ها باشم.با تشکر فراوان از تیم پر تلاش سایت 🌹 🌹 🌹

همسفرحریری
همسفرحریری
2 روز قبل

باسلام وتشکر از استاد وهمه خدمتگزاران سروج
با آموزش گرفتن وکسب دانایی یکی یکی صفات ناپسند خود را بشناسم وریشه یابی کنم این ریشه یابی من را به صفات ناپسند دیگری میرساند یعنی لایه به لایه است این کار نیاز به تکرار وتمرین زیاد دارددر این صورت تغییرصفت درمن به تثبیت میرسد.

همسفر سبحانی
همسفر سبحانی
2 روز قبل

با سلام وعرض ادب احترام برداشت من این است که برای تغییر باید صوت حس ونور هرسه تغییرکندباید ظرف وجودی خودرا ازشنیده ها منفی خالی کنم وحس منفی خود را به حس سالم تبدیل کنم واز کائنات کمک بخواهم ودر صراط مستقیم ونور باشم تا به تزکیه برسم ان وقت صفت من تغییر میکند ممنون وسپاسگذارم

همسفر توانا
همسفر توانا
2 روز قبل

باسلام ودورود،برای تغییر صفتهایم شناخت آن صفت اهمیت ویژه‌ای دارد وسپس با تسویه،ببینم تا چه میزان دورن من ریشه دوانده بعد با تصفیه که این مرحله ای سختی است اما شدنی است ،سعی کنم آن صفت رزیله را از وجودم پاک کنم وپالایش سعی کنم آن صفت رادر وجود خودم تثبیت کنم زیرا مهمترین مرحله تثبیت شدن صفت‌های مثبت در وجود من است وبعدان صفت مثبت در وجود من شروع به رشد کردن وریشه دواندن می کندونقطه مقابل صفت رزیله می شود .باتشکر از استاد عزیز و کمیته اموزش ومسئولین سایت.🌴🌹

مسافر میثم۲
مسافر میثم۲
1 روز قبل

باسلام و ادب.
سپاس از کمیته محترم آموزش و همه خدمتگذاران سروج.

همسفر کشاورز
همسفر کشاورز
1 روز قبل

سپاس از استاد👏🏻
برداشت من ؛انسان مجبورنیست تاآخرعمردریک صفت ضدارزشی بماندوباعوض کردن حس و تکرارو تمرین مبتواندبه تبدیل و ترخیص برسد.واین وادی مصداق آیه *الله ولی الذین آمنوا یخرجونهم من نور الی ظُلمات….*