جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
وادی هفتم

انتخاب راه، شرط لازم است ولی شرط کافی نیست. شرط کافی، رفتن و رسیدن تا برداشت صحیح است که البته خیلی هم ساده نیست. باید سلسله مراتبی طی شود، از تفکر ناسالم به تفکر سالم، به حس سالم، ایمان سالم تا برسیم به عمل سالم. وقتی عمل ما سالم شد، تغییر نگاه پیدا می کنیم، تغییر نگاه، مبدأ و آغاز تحول ماست و با این تحول، به برداشت صحیح می رسیم.

موضوع کارگاه آموزشی مشترک: وادی هفتم

استاد: همسفر علیزاده

تاریخ: چهارشنبه 1403/07/18

با پشت سر گذاشتن شش وادی به وادی هفتم رسیدیم:

تیتر وادی هفتم: «رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است: یکی یافتن راه و دیگری آنچه برداشت می نماییم»

وادی ها، قوانین حاکم بر زندگی هستند که اگر آنها را یاد بگیریم و در زندگی کاربردی کنیم، کمک زیادی برای عبور از گذرگاه های سخت به ما می کند؛ مثل گذر از تفکر ناسالم تا رسیدن به تفکر سالم که در وادی اول آمده و پایه و اساس رسیدن به عشق سالم است.

در مورد اعتیاد، اگر نگوییم سخت ترین گذرگاه زندگی، می توان گفت یکی از سخت ترین گذرگاه هایی است که ما در زندگی با آن مواجه شدیم و با استفاده از این قوانین یا وادی ها می توانیم خیلی راحت از آن عبور کنیم.

چهار وادی اول، مبانی تئوری و نظری تفکر را به ما یاد داد، در وادی پنجم یاد گرفتیم چگونه از تفکر به عمل برسیم. در وادی ششم، حکم عقل را در قالب فرمانده پذیرفتیم تا قبل از رسیدن به وادی هفتم، از این نیروی عقل و دیگر نیروهای داخلی کمک بگیریم برای کشف مجهولاتی که در سر راه ما هست، و با استفاده از آنها به صراط مستقیم رهنمون شویم.

وادی هفتم، واژه هایی دارد که با درک معنی و مفهوم آنها، می توانیم راحت تر به درک این وادی برسیم.

رمز؛ موضوعی که برای ما کشف نشده، پس رمز می تواند نقش کلید داشته باشد.

راز؛ هر چیز پنهان، نهان و پوشیده

کشف: موضوعاتی که وجود داشته و ما از آن بی اطلاعیم ولی بعد آنها را پیدا می کنیم و با ابداع و اختراع متفاوت است.

حقیقت: هرآن چیزی که قبلاً بوده، الان هست و در آینده هم خواهد بود. مثل ذات خداوند، و با واقعیت متفاوت است. واقعیت هر آن چیزی است که الان هست.

یافتن راه: برای درمان بیماری اعتیاد به دو پارامتر اساسی نیازمندیم: یکی یافتن راه و دیگری آنچه در طول پیمایش این راه، برداشت می کنیم.

وقتی راه را پیدا کردیم، حرکت می کنیم تا به هدف برسیم و برداشت که خیلی مهم است، تجربیات و موضوعاتی است که در طول طی کردن مسیر به آن می رسیم.

یافتن راه، بسیار بسیار مهم و اساسی است. چون خیلی از ما قبلاً راه را اشتباه انتخاب کردیم و سر از ناکجاآباد درآوردیم. پس باید تمام تلاش خود را بکنیم تا راهی که انتخاب می کنیم به صراط مستقیم منتهی شود. انتخاب نادرست راه باعث می شود در مسیر به مشکل برخورد کنیم و آن موقع به قول معروف، کاسه چه کنم چه کنم به دست بگیریم، هم خودمان را به دردسر می اندازیم و هم اطرافیان.

در انتخاب راه افراد به دو گروه خردمندان و بی خردان تقسیم می شوند؛ گروه خردمندان، همیشه با تأمل، تفکر و تعقل، راه را انتخاب می کنند و نهایتاً به مسیر درست می رسند. ولی افراد بی خرد، چون زودخواه و زیاده خواه هستند و فکر نمی کنند، پذیرش لازم را ندارند و همیشه ناراحتند.

برای انتخاب راه درمان اعتیاد، باید به عزیزانی که راه های مختلف را رفته اند، نگاه کنیم که به چه سرانجامی رسیده اند. همه می دانیم راه درمان اعتیاد پیدا شده، علامت گذاری هم شده، حتی چراغ هایی هم نصب شده، عزیزان درمان شده و پیراهن سفید، چراغ های این راه هستند که با انتخاب صحیح، به نتیجه رسیده و الان در کمال آرامش و صلح و صفا مسیر صراط مستقیم را طی می کنند، و اگر چشم بصیرت را باز کنیم و آنها را ببینیم ما هم می توانیم راه درست را انتخاب کنیم.

در انتخاب راه، باید در نظر داشته باشیم، همیشه کوتاه ترین راه، بهترین راه نیست. اصولاً راهی که ما را زود به نتیجه برساند، نمی تواند راه درست باشد. در واقع باید فرآیند محور باشیم نه نتیجه محور. نتیجه محور بودن، یعنی در طول مسیر به جای اینکه حواس ما به برداشت سالم و صحیح باشد، بخواهیم زودتر برسیم و در طول سفر، از زیبایی ها و تجربیات سفر استفاده نکنیم.

یافتن راه، یک رمز است و آنچه برداشت می کنیم، راز است.

انتخاب راه، شرط لازم است ولی شرط کافی نیست. شرط کافی، رفتن و رسیدن تا برداشت صحیح است که البته خیلی هم ساده نیست. باید سلسله مراتبی طی شود، از تفکر ناسالم به تفکر سالم، به حس سالم، ایمان سالم تا برسیم به عمل سالم. وقتی عمل ما سالم شد، تغییر نگاه پیدا می کنیم، تغییر نگاه، مبدأ و آغاز تحول ماست و با این تحول، به برداشت صحیح می رسیم.

همانگونه که یک کشاورز برای برداشت محصول خوب، اول باید بذر سالم و مرغوب بکارد و بعد از کاشته خود با آبیاری و… مراقبت کند، ما هم در جلسات سروج، اگر بخواهیم به برداشت صحیح که درمان است برسیم، اول باید بذر مرغوب بکاریم. کاشت ما، خواسته درمانی ماست. بعد از آن خواه ناخواه در مسیری قرار می گیریم که یک سری تغییراتی در ما صورت می گیرد و مرحله داشت، این است که از این تغییرات خود مراقبت کنیم. چون هر آن، ممکن است سست و لرزان شویم و دوباره به هر عمل ضدارزشی برگردیم و آن موقع است که به برداشت صحیح که درمان است می رسیم.

هر برداشتی، برداشت صحیح نیست. از نظر تفکر سروج، دو نوع برداشت داریم: یک برداشت سطحی و یک برداشت عمقی. برداشت سطحی چون برداشت بر حسب خواسته و میل شخص است، کارساز نیست، به عمق کلام گوینده توجه نمی شود. برداشت سطحی همیشه با نفهمی و کج فهمی همراه است. و حتی نفهمی خیلی بهتر از توهم فهمیدن یا کج فهمی است. اما برداشت عمقی، برداشتی از تمام وجود و اعضا و جوارح بدن است. یعنی تمام فکر و ذهن ما در جلسه و لژیون این باشد که حس های منفی، ضدارزشی ها و فکرهای جاهای دیگر را کنار بگذاریم و با تمام وجود و خلوص گوش کنیم تا به برداشت عمقی برسیم. برداشت عمقی در عمق وجود ما نفوذ می کند و هیچ وقت از ما جدا نمی شود ولی برداشت سطحی با هر صحبت یا عملی در حال تغییر است.

بنابراین این وادی می خواهد به ما بیاموزد برای رسیدن و درک هر حقیقتی و مخصوصاً حقیقت درمان، باید آموزشها را بگیریم و برداشت درست داشته باشیم تا بتوانیم به صراط مستقیم هدایت شویم.

یکی از هدفهای صراط مستقیم رساندن ما به مقصد با وضعیت مناسب است. با حرکت در مسیر مستقیم و رو به جلو، با زیر پا گذاشتن ضدارزشی ها، به فنا می رسیم. رسیدن به فنا، همان بقای ماست. استاد راهنما بارها فرموده اند ما نیامده ایم اینجا چیزی به دست بیاوریم، آمده ایم چیزهایی از دست بدهیم. رسیدن به فنا، یعنی ضدارزشی ها را از دست بدهیم و کوله بار خود را سبک نماییم، چون تا زمانی که بندهای شیطانی به ما وصل است، هیچ بند الهی وصل نمی شود.

فراخوان وادی هفتم در پیام سفر اول است: «خداوندا، با توکل به تو عزم ما بر این است کوله بار رنج و ادبار را از ذهن و جسم خود برداریم تا به وسعت زیبایی و نور حقیقت متصل گردیم» که ای دوستان، ای عزیزان بپاخیزید، با عزم جزم و اراده و توکل بر خدا، کوله بار رنج و اِدبار را از دوش خود بردارید تا به وسعت زیبایی و نور حقیقت متصل گردید.

با کوله بار سنگین از ضدارزشی ها، نمی توانیم خوب راه برویم، حتی اگر راه را پیدا کرده باشیم. رسیدن به وسعت زیبایی یعنی رسیدن به درمان بیماری اعتیاد.

انشاءاله بتوانیم این قوانین (وادی ها) را در زندگی رعایت کنیم چون کار وادی ها این است که به اعماق تفکرات ناسالم و باورهای اشتباه نفوذ می کند و آنها را تصحیح می کند، به شرط اینکه خود بخواهیم ولاغیر.


دوستانی که در این زمینه مشارکت نمودند:

مسافران: حجت- یوسف- ابراهیم- حسین ن- مسافر حسین ر- محمدحسین-

همسفران: رضایی-

مسئول کارگاه: مسافر سفر دوم علیرضا

 

مسئول نظم کارگاه آموزشی: مسافر سفر دوم میثم
4.3 6 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

17 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مسافر سفر اول محمد حسین
مسافر سفر اول محمد حسین
20 روز قبل

با عرض سلام و خسته نباشید به استاد عزیز و همه خدمتگزاران سروج ، پیامی که وادی هفتم برای من دارد اینکه، باید با تفکر ، یافتن راه و حرکت در مسیر صراط مستقیم به برداشت صحیح ، فهم مشترک ودرک موضوعات برسم وهمانطور که استاد فرمودند و در پیام سفر اول هم خوانده میشود، فنا یعنی نابود شدن و باید کوله بار رنج و ادبار خود را از دست بدهم ،خود را فنا کنم تا به بقاء که همان صلح با خود و دیگران، و آرامش مانا و مانگار است برسم
با تشکر از کمیته محترم آموزش و تیم پر تلاش سایت

علیرضا ۲
علیرضا ۲
20 روز قبل

دریافتم که ؛
برداشت عمقی ،تغییر در نگاه ،تفکر و اندیشه می‌خواهد و باید غواص قهاری باشی تا به اعماق رازهای آفرینش ، سفر کنی.
رنجها همان رازهایی هستند که مرا به گنج درون هدایت می‌کنند.
سپاس و قدردانی فراوان از استاد و تیم پرتلاش و قدرتمند سایت سروج.

همسفر ملکی
همسفر ملکی
20 روز قبل

با عرض سلام و خداقوت وتشکر فراوان از استاد گرامی. من تا وقتی که ضدارزشی های درونم را از دست ندهم و حس های من سالم نشود نمیتوانم به برداشت صحیح برسم.با تشکر فراوان از تیم پر تلاش سایت 🌹

همسفر رضایی
همسفر رضایی
20 روز قبل

سلام خداقوت استاد تشکر از اینکه این دستور جلسه را ب خوبی باز کردیدمن با اموزشهایک برداشت عمیق و درست داشته باشم نه یکبرداشتی که خودم دلم میخواهد ممنون ازسروج و مسول سایت

مرتضی مسافر سفر اول
مرتضی مسافر سفر اول
19 روز قبل

باعرض سلام واحترام
تشکر میکنم از کمیته محترم آموزش وتشکر از استاد گرامی
امروز آموختم من چه در مسیر درمان وچه در مسیر های مهم دیگر زندگی همیشه نتیجه محور بودم وچیزی که حتی مانع رسیدن به نتیجه مطلوب میشد، ونیمه کاره باقی میماندو نمیگذاشت از طول مسیر بهره و لذت لازم را ببرم همین زود خواهی ،زیاده خواهی و انتخاب کوتاه‌ترین راه بود،وقتی میتوانم به برداشت عمقی وصحیح در فرایند مسیر برسم که مسائل ضد ارزشی وجهالتم را از دست بدهم و در این موارد خود را فنا کنم،واین مهم برایم ممکن نخواهد شد مگر خود را درگیر آموزش گرفتن و کاربردی کردن آن نمایم.
سپاسگزارم از همه دوستان خدمتگزار سروج وتشکر میکنم از تیم وعوامل زحمت کش سایت

همسفر خدائیان
همسفر خدائیان
19 روز قبل

با تشکر از استاد عزیزم.
استاد از کاشت وداشت و برداشت فرمودند.وکاشت را در جلسات همان خواسته درمانی تفسیر کردند،و من دقیقا باهمین خواسته درمان خودم وارد جلسات شدم.وداشت را مراقبت از تغییرات بیان کردند.پس هر زمان که تغییراتم سطحی است در نتیجه، برداشتم نیز سطحی است ،که برگرفته از خواست و میل شخصی من است و نتیجه مطلوبی ندارد🌹🙏

مجید مسافر سفر اول
مجید مسافر سفر اول
19 روز قبل

سلام و خدا قوت به همه دوستان بویژه خدمتگزاران سایت
تشکر از کمیته محترم آموزش و استاد گرامی

مسافر حسن
مسافر حسن
19 روز قبل

با تشکر از استاد،کمیته آموزش و مسئولین سایت

همسفر عدنانی
همسفر عدنانی
19 روز قبل

با درود وتشکر فراوان خدمت استاد عزیزم، این برداشت حاصل شدکه بعد از پیدا کردن راه درست ،مهم تر از ان برداشت درست است که ریشه در تفکر من دارد ،برای رسیدن به برداشت عمقی ودرست باید فرایندی طی شود تا به تغییر نگاه برسم که خروجی ان میشود برداشت عمقی ورسیدن به حقیقت

همسفر سبحانی
همسفر سبحانی
18 روز قبل

با سلام برداشت من این است که تا زمانی که در ضد ارزشها باشم برداشت من هم درست نیست سطحی است باید ضد ارزشها را از دست بدهم تا درک درست داشته باشم ان موقعه به برداشت صحیح ودرست می رسم باید حرکت من به صراط مستقم باشد ان موقعه فنا هم بقا است ممنون از استاد گرامی

همسفرحریری
همسفرحریری
18 روز قبل

باسلام وتشکر از استاد وهمه خدمتگزاران سروج
برای رسیدن به درک وحقیقت هر موضوع ،راه آن راباید بدانم وآن آموزش گرفتن ،شناخت ومعرفت نسبت به خودم هست تا بتوانم به تفکر سالم ،ایمان سالم ،عمل سالم ،حس سالم ،عقل سالم وعشق سالم برسم.

مسافرمیثم۲
مسافرمیثم۲
18 روز قبل

باعرض درود و ادب.
سپاس از کمیته محترم آموزش و استاد.

خراط زاده
خراط زاده
18 روز قبل

عرض سلام وادب خدمت استادگرامی
یافتن راه عقل سلیم میخواهدوباحس سالم میتوان به آن رسیدواماحرکت درصراط مستقیم
آسان نیست .برای من درطول زندگیم چندمورد
وجودداشته که وقتی راه درست راانتخاب کرده ام
شخص ذی نفع مراطردکرده وحتی کاربه مشاجره رسیده.انتخاب راه درست تاوان داردکه اگربخواهم
درگوشه امن بنشینم هرگزنمیتوانم درراه راست قدم بردارم.

همسفر ولی زاده
همسفر ولی زاده
18 روز قبل

با سلام.
تشکر و خدا قوت خدمت استاد عزیز”
از وادی هفت یاد گرفتم حقیقت چیزی نیست که واضح و دم دست باشد اگر نه همه انسانها براحتی به حقیقت دست می یافتن، بنابراین باید پیرو فرمان عقل شوم و با از دست دادن ضد ارزشها در صراط مستقیم حرکت کنم تا به حقیقت و گنج درون برسم انشالله.
متشکر از تمام عزیزان خدمتگزار .
پاینده باشید

مری اسماعیلی
مری اسماعیلی
17 روز قبل

سلام و تشکر فروان از استاد و بیان این موضوع.زنده و پایدار تفکر ناب سروج🍀🍀

همسفر رحیمی
همسفر رحیمی
16 روز قبل

با تشکر از استاد عزیز ،بسیار عالی و جامع بود ♥️

توانا
توانا
11 روز قبل

باعرض سلام: باتشکر از استاد عزیزکه ازبیانات ایشان بازهم استفاده بردیم، آموختم هرزمان که تفکرم سالم شد،وحرکت را آغاز کردم،عقل به یاریم می ایدویافتن راه و برداشتم به حقیقت و واقعیت نزدیکتر می شود،امید اینکه بتوانم به آرمش وصلح باخودم برسم وبتوانم تاوان این آرامش رابپذیرم چون طی کردن این راه سخت است اما امکان پذیراست.🙏

آخرین ویرایش 11 روز قبل توسط توانا